U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd

Museum Prinsenhof Delft ‘Willem van Oranje is hier’

Museum Prinsenhof Delft | 19 oktober 2018 t/m 19 oktober 2018 | geweest

Promo: ‘Willem van Oranje is hier’

In de tentoonstelling ‘ Willem van Oranje is hier’ ontdek je het leven van de belangrijke politicus en familieman, Willem van Oranje. Ontdek in Museum Prinsenhof Delft zijn prive leven en hoe deze eindigde.

Maak kennis met een van de belangrijkste personen uit de Nederlandse geschiedenis, Willem van Oranje. Hier ontdek je het begin van het Nederland van nu.

Willem van Oranje

In de tentoonstelling ‘Willem is hier’ leer je de levensloop van Willem van Oranje kennen. Ontdek wie Willem was als politicus en zie hoe hij de opstand vanuit het prinsenhof leidde. Kom erachter welke rol hij speelde in de 80 jarige oorlog. Willem van Oranje was naast staatsman en politicus maar ook een familieman. Hij nam ook deel aan het gezinsleven en in de tentoonstelling leer dan ook je meer over zijn huwelijk en zijn kinderen.

De tentoonstelling ‘Willem van Oranje is hier’

Tijdens een bezoekje wandel je door verschillende kamers, met allemaal hun eigen thema. De ene kamer bevat familieverhalen en familieportretten en de andere kamer bevat de apologie van Willem. Deze apologie was een verdediging tegen het banedict van Filips II. Ook word je als bezoeker zelf geconfronteerd met verschillende stellingen gerelateerd aan Willem van Oranje waar je op kunt reageren zoals ‘Kinderen moeten verplicht op school het Wilhelmus leren zingen’. Vergeet als laatste niet stil te staan bij de beroemde gaten in de muur. Dit is de crime scene van de moord op Willem van Oranje door Balthasar Gerards.

  • Ontdek:

  • 2 video's

  • 6 foto's

  • 0 artikelen

Museuminfo

Promo: ‘Willem van Oranje is hier’

Sint Agathaplein 1
2611 HR
Delft
(015) 260 23 58
info-prinsenhof@delft.nl

Openingstijden

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 11.00-17.00
Woensdag: 11.00-17.00
Donderdag: 11.00-17.00
Vrijdag: 11.00-17.00
Zaterdag: 11.00-17.00
Zondag: 11.00-17.00