U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd

Iran – Bakermat van de beschaving – Drents Museum

Drents Museum | 17 juni 2018 t/m 17 juni 2018 | geweest

Promo: Iran – Bakermat van de beschaving

In het Drents Museum is nu een tentoontstelling te zien die volledig is gewijd aan Iran. De collectie neemt je mee langs meer dan 12.000 jaar Iraanse geschiedenis.

Iran in Assen

De Drentse hoofdstad veranderd tot 18 november eventjes in Iran. In samenwerking met het Nationaal Museum van Iran presenteert het Drents Museum Iran – Bakermat van de beschaving. Deze tentoonstelling vertelt door middel van meer dan 200 objecten de lange geschiedenis van Iran. Meer dan 12.000 jaar geleden was Iran één van de plekken die landbouw ontwikkelde. Later verenigen de verschillende volkeren zich om het Perzische rijk te vormen, dat jarenlang oorlog voer met de Grieken. Na de ondergang van dit rijk, teweeg gebracht door de Macedonische Alexander de Grote, kwamen verschillende partijen aan de macht. Rond het jaar nul waren bijvoorbeeld de Parthen een macht om rekening mee te houden. Het was een ijzersterk volk dat de Romeinen het lastig maakte om naar het Oosten uit te breiden.

Bij Iran – Bakermat van de beschaving wordt dit rijke verleden van Iran volledig uitgeplozen aan de hand van een grote collectie aan voorwerpen. Zo zijn er veel voorwerpen te vinden die zijn opgeduikeld bij opgravingen van steden als Persepolis en Pasargadae. Gouden sieraden, bekers, reliëfs, kleitabletten met spijkerschrift en nog veel meer, zijn in deze tentoonstelling te vinden. De collectie toont zo de rijkdom die de verschillende koninkrijken van Iran hebben gehad.

De geschiedenis van Iran zou niet compleet zijn zonder in te gaan op de meest recente periode van Iran; de islamitische periode. Ook zijn er interviews te luisteren en zien van contemporaine Iraniërs die in Nederland wonen. Zij vertellen over hun land, en de band die ze hier mee hebben.

  • Ontdek:

  • 2 video's

  • 14 foto's

  • 0 artikelen

Museuminfo

Promo: Iran – Bakermat van de beschaving

Drents Museum

Brink 1

9401 HS Assen

0592-377 773

Openingstijden

Maandag: gesloten
Dinsdag: 11.00 – 17.00
Woensdag: 11.00 – 17.00
Donderdag: 11.00 – 17.00
Vrijdag: 11.00 – 17.00
Zaterdag: 11.00 – 17.00
Zondag: 11.00 – 17.00

In juli en augustus ook maandag geopend.