U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd

Beauty of the Battle – Door de ogen van… Kader Abdolah

CODA | 30 september 2018 t/m 30 september 2018 | geweest

Promo: Door de ogen van… Kader Abdolah

Word meegenomen naar CODA Museum in Apeldoorn, en kom meer te weten over de tentoonstelling ‘Beauty of the Battle’ en het verhaal van auteur Kader Abdolah.

Asielzoekerscentrum in Apeldoorn

Kader Abdolah groeide op in Iran. Toen er een revolutie uitbrak in het land schreef hij voor een ondergronds blad en was veel bezig met politiek. Veel van zijn collega’s zijn gearresteerd, geëxecuteerd of gevlucht. Ook hijzelf is gevlucht en kwam in een asielzoekerscentrum in Apeldoorn terecht. De Nederlandse taal hielp hem de zwaarte van een nieuw land te verlichten. Toen hij in Nederland kwam, bracht hij veel pijn met zich mee. Maar dit heeft hij om kunnen zetten in plezier, in de vorm van boeken.

 

Een eigen voorwerp

Kader Abdolah werd gevraagd een eigen voorwerp mee te nemen naar CODA, een museum, bibliotheek en archief in Apeldoorn. Het voorwerp die hij meenam was een tapijtje. Een die hij ooit in Apeldoorn op de markt had gekocht. Het tapijtje sprak hem zo erg aan, omdat er Iraanse nomaden op zijn afgebeeld, afkomstig uit de bergen waar hij zelf ook vandaan komt. De schoonheid van Iran wilde hij graag delen met Nederland. Het tapijt is nu ook onderdeel van de tentoonstelling ‘Beauty of the Battle’.

 

Het verkennen van grenzen

Bezoek de tentoonstelling ‘Beauty of the Battle in CODA. Deze tentoonstelling verkent de grenzen van haat en liefde, gevaar en schoonheid. Beelden over geweld en gevechten worden verbeeld, maar wel op een andere manier dan die we van de media gewend zijn. De tentoonstelling is te zien tot en met 3 februari 2019.

Benieuwd geworden? Bekijk de promo video en leer meer over Kader Abdolah, het tapijtje en de tentoonstelling.

  • Ontdek:

  • 2 video's

  • 6 foto's

  • 0 artikelen

Museuminfo

Promo: Door de ogen van… Kader Abdolah

CODA Apeldoorn

Vosselmanstraat 299

7311 CL Apeldoorn

(055) 5268400

Openingstijden

Maandag: gesloten
Dinsdag: 10.00 – 17.30
Woensdag: 10.00 – 17.30
Donderdag: 10.00 – 17.30
Vrijdag: 10.00 – 17.30
Zaterdag: 10.00 – 17.30
Zondag: 13.00 – 17.30