U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd

Actie <-> Reactie in Kunsthal Rotterdam

Kunsthal Rotterdam | 22 september 2018 t/m 22 september 2018 | geweest

Promo: Actie <-> Reactie. 100 jaar kinetische kunst

Betreed de wereld van kinetische kunst in Kunsthal Rotterdam. Hier ontmoet je de bijzondere abstracte kunstvorm, waarin licht en beweging centraal staat.

Betreed de wereld van kinetische kunst in Kunsthal Rotterdam. Hier ontmoet je de bijzondere abstracte kunstvorm, waarin licht en beweging centraal staat.

100 jaar kinetische kunst

De kinetische kunst is ontstaat in 1918. Licht en beweging staan centraal in deze kunststroming en was een reactie op de vooruitgang wan wetenschappelijke en technische kennis. Na de Tweede Wereldoorlog speelt kinetische kunst een belangrijke rol in het de‐materialiseren van de kunst. Kunst wordt pas kunst als de kijker haar waarneemt of ervaart. Vanaf 1955 komen veel ontwikkelingen samen. De draaiende rotorreliëfs van Marcel Duchamp, de mobiles van Alexander Calder en het werk van Jean Tinguely markeren het begin van de bewegingskunst. Deze kunstenaars zijn allemaal te bewonderen in de kunsthal zelf. Ook zie je een paar voorlopers van de kinetische kunst, zoals Giacomo Balla en László Moholy-Nagy.

Ontdek Actie <-> Reactie in Kunsthal Rotterdam

Je kunt je bij de tentoonstelling helemaal onderdompelen in de geschiedenis van kinetische kunst, de abstracte kunststroming uit de twintigste eeuw waarin licht en beweging centraal staan. Hier geniet je van verschillende kunstenaars uit verschillende tijden, met kinetische kunst als verband. Een aantal grote namen zijn bijvoorbeeld; Marcel Duchamp, Alexander Calder en Victor Vasarely. Die naast vele andere ook in de tentoonstelling te zien zijn. De tentoosntelling is samengesteld in nauwe samenwerking met Réunion des musées nationaux – Grand Palais, Parijs. Ook is de tentoonstelling onderverdeeld in twaalf thema’s, die verschillende aspecten van waarneming en fenomenale ervaring behandelen. Dit zijn licht, beweging, ritme, structuur, vibratie, ruimte, radiatie, immaterialiteit en draaiing. De kunstwerken raken verschillende zintuigen en door de participatie van de toeschouwer ontstaat een bijzondere waarneming. De tentoonstelling Actie <-> Reactie biedt een unieke ervaring.

  • Ontdek:

  • 2 video's

  • 0 foto's

  • 0 artikelen

Museuminfo

Promo: Actie <-> Reactie. 100 jaar kinetische kunst

Museumpark, Westzeedijk 341

3015 AA

Rotterdam

010 – 44 00 301

communicatie@kunsthal.nl

Openingstijden

Maandag: Gesloten

Dinsdag: 10.00-17.00

Woensdag: 10.00-17.00

Donderdag: 10.00-17.00

Vrijdag: 10.00-17.00

Zaterdag: 10.00-17.00

Zondag: 11.00-17.00