U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd

Speelgoedmuseum Kinderwereld

Speelgoedmuseum Kinderwereld | 07 september 2018 t/m 07 september 2018 | geweest

Mini-docu: Speelgoedmuseum Kinderwereld

Ontdek de geschiedenis van speelgoed in Speelgoedmuseum Kinderwereld. Hier vind je allerlei soorten speelgoed van vroeger tot nu.

Het Speelgoedmuseum

Speelgoedmuseum Kinderwereld is opgericht in 1969 door een particuliere verzamelaar. Hij wilde zijn verzameling graag aan het publiek laten zien. De verzameling van het museum bestaat uit speelgoed van de 19e eeuw tot nu. Het museum probeert te laten zien welke invloed spelen heeft gehad op de mens. Het belangrijke aan spelen is namelijk, dat als je vroeger veel gespeeld hebt, je fantasie gestimuleerd wordt. Hierdoor zul je daar later ook nog gebruik van maken. Laat je fantasie dus de vrije loop in Speelgoedmuseum Kinderwereld en geniet van alle collecties en spellen.

Collecties en spellen

Duik in de vele collecties van het museum. Hierbij kun je genieten van de vaste collectie maar ook van de tijdelijke collecties. De vaste collectie bestaat uit divers speelgoed. Laat je bijvoorbeeld vertroetelen door de knuffelcollectie of sta versteld van de grote poppen collectie. Neem een kijkje op de zolder en ga aan de slag met treintjes en blokken. Vergeet niet de collectie aan Dinkey Toys te bekijken, een zeer bekend speelgoedmerk uit de 20ste eeuw. Naast de vaste collectie heb je ook nog veel tijdelijke exposities. Hier kun je bijvoorbeeld genieten van LEGO en nog veel meer. Voor iedereen is er wel wat te beleven en te doen. Ook kun je in Speelgoedmuseum Kinderwereld buitenspelen. Leer alle ouderwetse spelletjes of speel met tollen, diverse fietsen, de hoelahoep of maak een rondje op de ouderwetse draaimolen. Het museum is leuk voor jong en oud, dus waar wacht je nog op. Bekijk de mini-docu en laat je fantasie de vrije loop!

  • Ontdek:

  • 2 video's

  • 0 foto's

  • 0 artikelen

Museuminfo

Mini-docu: Speelgoedmuseum Kinderwereld

Brink 31

9301 JK

Roden

050-5018851

info@museumkinderwereld.nl

Openingstijden

Maandag: Gesloten

Dinsdag: 11.00-17.00

Woensdag: 11.00-17.00

Donderdag: 11.00-17.00

Vrijdag: 11.00-17.00

Zaterdag: 11.00-17.00

Zondag: 11.00-17.00

 

Koningsdag gesloten

Tijdens de Rodermarkt feestweek in September van zaterdag tot woensdag gesloten

1e kerstdag gesloten

Oud- en nieuwjaarsdag gesloten