U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd

preHistorisch Dorp

PreHistorische dorp Eindhoven | 01 november 2018 t/m 01 november 2018 | geweest

Mini-docu: preHistorisch Dorp

Kom langs in het preHistorisch Dorp in Eindhoven. Hier komt de geschiedenis tot leven en kun je samen met de bewoners de geschiedenis ontdekken. Ga ook zelf aan de slag in het dorp en word een van de bewoners.

In het preHistorisch Dorp komt de geschiedenis tot leven. Hier ga je 15.000 jaar terug in de tijd en maak je kennis met diverse tijdperken: van de prehistorie tot de middeleeuwen.

Het preHistorisch Dorp is ontstaan als museum dat zich wilde concentreren op het namaken van wat archeologen in de grond vonden. Zo is het museum zich steeds meer gaan focussen op het echt navertellen en meebeleven van vroeger. Het openluchtmuseum is daarom gevuld met bewoners uit zes tijdperken, die jou hun dagelijkse activiteiten laten zien.

Wat kun je beleven in het preHistorisch Dorp?

Maak een reis door het preHistorisch Dorp en bezoek diverse huizen en hun bewoners uit de zes tijdperken. Ontdek hoe de Romeinen leefden in Brabant of ga jagen in de prehistorie. In elk tijdperk nemen de bewoners je mee terug in de tijd en laten ze je die periode zo echt mogelijk ervaren. Maak bijvoorbeeld kennis met Mathijs, een Middeleeuwse bewoner en ontdek overeenkomsten en verschillen tussen toen en nu. Ook kun je vuur leren maken van een echte jager en verzamelaar uit de prehistorie. Ga hier aan de slag met een vuursteen en kijk of het jouw lukt om vlammen te maken. Of leer pannenkoeken maken met de Romeinen. Kortom het preHistorisch Dorp is een echt doe-museum, waar kinderen zelf aan de slag kunnen gaan en vies mogen worden.

Naast dat je op avontuur kan gaan met de bewoners zelf, kun je ook gebruik maken van de Tijdspeurderapp. Maak een spannende speurtocht door het preHistorisch Dorp met deze toffe app. De digitale speurtocht neemt je mee en laat je zoeken naar verschillende archeologische vondsten. Eenmaal gevonden, krijg je een uitleg en een demonstratie, zodat je weet hoe een voorwerp van vroeger werd gebruikt.

Ga zelf ook terug de tijd in en beleef de tijdperken zo echt mogelijk in het preHistorisch Dorp. Bekijk de video’s op onze site.

  • Ontdek:

  • 2 video's

  • 12 foto's

  • 0 artikelen

Museuminfo

Mini-docu: preHistorisch Dorp

Boutenslaan 161 B
5644 TV

Eindhoven
(040) – 252 22 81

welkom@eindhovenmuseum.nl

Openingstijden

Vanaf 30 maart 2019 openen de deuren weer van het preHistorisch Dorp.

Maandag: Gesloten

Dinsdag: 11.00-17.00

Woensdag: 11.00-17.00

Donderdag: 11.00-17.00

Vrijdag: 11.00-17.00

Zaterdag: 11.00-17.00

Zondag: 11.00-17.00