U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd

Drents Museum ‘Nubië – Land van de Zwarte Farao’s’

Drents Museum | 16 december 2018 t/m 16 december 2018 | nu

Mini-docu: Nubië – Land van de Zwarte Farao’s

In het Drents Museum is nu een hele bijzondere tentoonstelling te bezoeken ‘Nubië – Land van de Zwarte Farao’s’. Hier vind je een bijzondere collectie aan archeologische objecten en ontdek je veel spannende verhalen over dit mysterieuze koninkrijk.

Maak een ontdekkingsreis terug de tijd in tijdens een bezoekje aan de tentoonstelling Nubië – Land van de Zwarte Farao’s in het Drents Museum. Hier leer je van alles over het geheimzinnige Nubië en haar rijke cultuur. De tentoonstelling brengt talloze archeologische vondsten met zich mee, wel 300 objecten. Deze vondsten zijn in bruikleen van het Museum of Fine Arts in Boston. In deze mini-docu zie je meer over de tentoonstelling.

 

Nubiërs en Egyptenaren

De Nubische cultuur is voor velen onbekend, maar in deze tentoonstelling kom je meer te weten over deze cultuur. Het Nubische rijk was al heel vroeg een belangrijk koninkrijk. Toch is het een tijdje veroverd geweest door de Egyptenaren. In die tijd nam Nubië veel gebruiken en aspecten over van de Egyptenaren. Hoe ze bijvoorbeeld omgaan met de doden is grotendeels te verklaren door de Egyptische religie. Toch gaven de Nubiërs hier hun eigen draai aan.

 

Kijkje in de collectie

Wanneer er iemand was overleden, stopten ze shawabti’s (beeldjes) in het graf. Deze reisde mee naar het hiernamaals om voor de overledene te werken. Deze beeldjes zijn een van de topstukken die in de tentoonstelling te zien zijn. Ook het standbeeld van koning Senkamanisken brengt een mooi verhaal met zich mee. Dit standbeeld geeft een mooi punt aan in het conflict tussen Egypte en Nubië. Kom er ook achter wat voor bijzondere sieraden er werden gemaakt in het Nubische rijk en hoe groot het rijk uiteindelijk is geworden.

Nubië groeide uit tot de machtigste staat van het Nijl gebied. Dit heette het koninkrijk van Kerma. Hoe de koningen deze macht uitten? Dat kun je allemaal ontdekken in het Drents Museum. Kom dus binnenkort langs en maak een wandeling door het oude Nubië in het Drents Museum.

  • Ontdek:

  • 2 video's

  • 13 foto's

  • 0 artikelen

Museuminfo

Mini-docu: Nubië – Land van de Zwarte Farao’s

Brink 1
9401 Hs

Assen
Postbus 134
9400 AC Assen
+31 (0) 592 – 377 773
info@drentsmuseum.nl

Openingstijden

Maandag: Gesloten

Dinsdag: 11.00 tot 17.00

Woensdag: 11.00 tot 17.00

Donderdag: 11.00 tot 17.00

Vrijdag: 11.00 tot 17.00

Zaterdag: 11.00 tot 17.00

Zondag: 11.00 tot 17.00