U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd

Laatste impressionisten & En plein air in Museum Singer Laren

Singer Laren | 04 september 2018 t/m 04 september 2018 | geweest

Mini-docu: Laatste impressionisten & En plein air

Kom je ogen uitkijken in Singer Laren, dit najaar. Ga samen met Jort Kelder de wereld van het impressionisme in en ontdek alles over het deze mooie kunststroming.

In Museum Singer Laren vind je dit najaar twee tentoonstellingen: Laatste impressionisten & En plein air. Neem samen met Jort Kelder een kijkje bij de prachtige schilderijen in deze twee tentoonstellingen. Laat je meevoeren terug in de tijd en kom erachter hoe de stroming is ontstaan. Ontdek ook hoe men vroeger naar de romantische schilderijen van de latere impressionisten keek.

Tentoonstelling En plein air.

En plein air biedt een goede introductie op de tentoonstelling Laatste impressionisten. Bewonder in deze eerste tentoonstelling de prachtige schilderijen van onder andere Claude Monet. Hier ontdek je wat de stroming kenmerkte: het vangen van het moment, het licht en het weer. Monet deed dit als eerst en vormde het voetstuk van de bekende stroming. Hij was een grote inspiratiebron voor de latere generatie impressionisten.

Tentoonstelling Laatste impressionisten.

In de tentoonstelling Laatste impressionisten ontdek je de meesterlijke werken van kunstschilders als Henri Le Sidaner, Emile Claus, Gaston La Touche, Henri Martin en Frits Thaulow. Zij wilden doorgaan op het impressionisme van Monet en verenigden zich in de Société Nouvelles de Peintures et Sculpteurs. Deze kunstenaars gaven de werkelijkheid op een romantische manier weer. Zij lieten de schoonheid van mens, natuur en de wereld zien. Ga terug in de tijd en ervaar door de schilderijen het Parijs en Londen van een eeuw geleden. Ben je ook nieuwsgierig geworden? Kom wegdromen bij de tentoonstellingen in Museum Singer Laren. Bekijk nu ook de mini-docu met Jort Kelder.

  • Ontdek:

  • 2 video's

  • 3 foto's

  • 0 artikelen

Museuminfo

Mini-docu: Laatste impressionisten & En plein air

Oude Drift 1
1251 BS

Laren

035 – 539 39 33

receptie@singerlaren.nl

 

Openingstijden

Maandag: Gesloten

Dinsdag: 11.00-17.00

Woensdag: 11.00-17.00

Donderdag: 11.00-17.00

Vrijdag: 11.00-17.00

Zaterdag: 11.00-17.00

Zondag: 11.00-17.00