U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd

Als kunst je lief is – Kröller-Müller Museum

‘Als kunst je lief is’ moet je een bezoekje brengen aan het Kröller-Müller Museum. Hier vind je 80 topstukken uit 40 verschillende musea die nu voor één keer samenkomen. Een unieke tentoonstelling!

Deze video is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de BankGiro Loterij.

 

Tentoonstelling ‘ Als kunst je lief is’

‘Als kunst je lief is’ moet je een bezoekje brengen aan het Kröller-Müller Museum. Hier vind je 80 topstukken uit 40 verschillende musea die nu voor een keer samenkomen. Je ziet allerlei stijlen door elkaar. Van een Egyptisch beeld tot een schilderij van Neo Rauch uit 2016. Alle kunstwerken die hier te zien zijn, zijn in de afgelopen 10 jaar aangekocht door de Vereniging Rembrandt. De tentoonstelling is een feest van onverwachte ontmoetingen en nodigen je uit om verschillende stijlen met elkaar te vergelijken.

 

De tentoonstelling is een feest, maar geeft ook een duidelijke boodschap mee; het laat zien waarom musea moeten blijven verzamelen. Naast dat musea levendig en relevant horen te zijn moeten ze ons als bezoeker ook verwondering en verdieping brengen. Dit lukt steeds beter mede door nieuwe aanwinsten. Als laatste laat de tentoonstelling ook zien dat deze verzameling aan werken alleen tot stand kon komen ‘als kunst je lief is’. De Vereniging Rembrandt heeft leden die een liefde voor kunst hebben en zij hebben ervoor gezorgd dat deze prachtige collectie kon ontstaan.

 

De bijzondere vaste collectie van het Kröller-Müller Museum

Naast de bijzondere tentoonstelling ‘Als kunst je lief is’ kun je ook genieten van de vaste collectie van het Kröller-Müller Museum. Allereerste heeft het museum ’s werelds grootste verzameling aan Van Gogh kunstwerken waaronder bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. Naast kunst van Vincent van Gogh kun je ook nog andere bekende kunstenaars komen bewonderen zoals Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan.

 

Daarnaast heeft het museum de grootste beeldentuin van Europa. In de tuinen van het Kröller-Müller Museum kun je genieten van een ruime verzameling aan beelden, wel 160 stuks in totaal. Deze zijn gemaakt door kunstenaars als Aristide Maillol, Jean Dubuffet, Marta Pan, Pierre Huyghe en nog veel meer.

 

Kom dus snel langs en geniet van de bijzondere tentoonstelling ‘Als kunst je lief is’ en de geweldige vaste collectie. Waar vele kunstwerken van bekende kunstenaars worden tentoongesteld. Allemaal mogelijk gemaakt dankzij de Vereniging Rembrandt. Krijg hier alvast een voorproefje.

  • Ontdek:

  • 0 video's

  • 0 foto's

  • 0 artikelen

Museuminfo

Als kunst je lief is – Kröller-Müller Museum

Kröller-Müller Museum
Houtkampweg 6
6731 AW Otterlo
0318 591 241
info@krollermuller.nl

Openingstijden

Dinsdag: 10:00 – 17:00 uur
Woensdag: 10:00 – 17:00 uur
Donderdag: 10:00 – 17:00 uur
Vrijdag: 10:00 – 17:00 uur
Zaterdag: 10:00 – 17:00 uur
Zondag: 10:00 – 17:00 uur
Feestdagen: 10:00 – 17:00 uur
De beeldentuin is dagelijks geopend tot 16.30 uur.