U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd

Veelgestelde vragen

Mijn account

Hoe kan ik mijn MuseumTV account opzeggen?

Wat jammer dat u uw account op wilt zeggen. De prachtige collectie video tentoonstellingen van MuseumTV omvat meer dan 200 video’s, mini-documentaires en korte, krachtige art bites van toonaangevende musea en kunstinstellingen. Elke maand vindt u op MuseumTV nieuw aanbod.

Wilt u alsnog opzeggen dan kunt u het contactformulier invullen met als onderwerp “Opzeggen”. Ook kunt u een e-mail sturen naar info@museumtv.nl. Vult u svp uw gebruikersnaam, emailadres en abonneenummer in.

Uiteraard zijn wij erg nieuwsgierig naar de reden van opzegging. Wij zouden het erg waarderen als u aangeeft waarom u wilt opzeggen.

Problemen met inloggen

Heeft u problemen met inloggen op MuseumTV? Dan kunt u een aantal dingen proberen:

 1. Controleer of u een account heeft geregistreerd? Nee? Dan kan dat hier.
 2. Check of uw gebruikersnaam of wachtwoord goed geschreven zijn. Uw gebruikersnaam heeft u in de bevestigingsmail ontvangen. Let op het gebruik van hoofdletters.
 3. Controleer of de CAPS lock toets uit staat.
 4. Heeft u recentelijk uw wachtwoord gewijzigd of weet u uw wachtwoord niet meer? kijk dan hier hoe u uw wachtwoord kunt wijzigen

Mocht dit allemaal niet helpen en ervaart u nog steeds problemen? Neem dan svp contact op met ons via info@museumtv.nl

Hoe wijzig ik mijn wachtwoord?

Om uw wachtwoord te wijzigingen kunt u het volgende doen:

Optie 1: Uw wachtwoord resetten als u deze vergeten bent

 1. U gaat naar het inlogscherm rechtsboven in de website pagina. Dat is de knop met het sleuteltje. Onderin dit scherm vind u een linkje met “wachtwoord vergeten”. Daar klikt u op.
 2. U krijgt vervolgens een nieuw scherm te zien. Hier vult u uw email adres in. Vervolgens kunt u op het linkje met “nieuw wachtwoord aanmaken” klikken.
 3. U krijgt dan de volgende tekst te zien: “Controleer je e-mailbox voor de bevestigingslink.”
 4. In uw email inbox heeft u dan een mail ontvangen waarmee u uw wachtwoord kunt resetten. Klik op het linkje in de mail. U krijgt dan onderstaand scherm. Let op: Deze link kunt u maar 1 x gebruiken.
 5. Daar staat als het goed is een suggestie voor een wachtwoord ingevuld, maar u kunt er zelf ook een eigen wachtwoord opgeven. Let op dat uw nieuwe wachtwoord wel minimaal 12 tekens moet bevatten, anders wordt het niet geaccepteerd.
 6. Vervolgens klikt u op “wachtwoord opnieuw instellen”.

Als het goed is, moet u dan met uw nieuwe wachtwoord kunnen inloggen.

Optie 2:  Wachtwoord wijzigen via uw profiel.
Wanneer u ingelogd bent kunt u bij uw profiel de instellingen en wachtwoord wijzigen. Hoe u dat doet:

 1. U gaat naar de rechterbovenhoek van het scherm waar uw inlognaam staat.
 2. U klikt op het menu en daaronder ziet u profiel.
 3. Als u hier op klikt dan ziet u een nieuw scherm. Daar kunt u uw wachtwoord wijzigen.

Is mijn aanmelding vrijblijvend?

Jazeker, u zit nergens aan vast. Wij willen u graag eerst kennis laten maken met ons inspiratieve videoplatform.

MuseumTV wil zoveel mogelijk musea ondersteunen

Wij willen graag meer musea steunen door meer video’s toe te voegen en onze platform uitbreiden. Daarvoor zijn wij wel afhankelijk van steun. Steun van fondsen, maar vooral van kunst en cultuurliefhebbers zoals u!

Met uw steun is dat mogelijk!

Op onze website kunt u daarom nu geheel vrijblijvend doneren of structurele steun geven als “MuseumTV Vriend”. Met uw steun kunnen wij o.a. nieuwe musea toevoegen, meer video’s maken, het platform onderhouden en uitbreiden met leuke nieuwe functies. En dat is een mooie win-win voor ons allemaal. U bent tot niets verplicht, maar we zouden het enorm waarderen! Helpt u mee?

 

Hoe kan ik mij (gratis) registreren?

De korte promotiefilmpjes op MuseumTV zijn voor iedereen zichtbaar. Met een persoonlijk account geniet u van veel meer. De prachtige collectie video tentoonstellingen van MuseumTV omvat meer dan 200 video’s, mini-documentaires en korte, krachtige art bites van toonaangevende musea en kunstinstellingen. Elke maand vindt u op MuseumTV nieuw aanbod. U kunt zich eenvoudig registreren met onderstaand formulier. U krijgt na uw registratie op MuseumTV een bevestigingsmail.

[gravityform id=”1″ title=”true” description=”true”]

 

Steun ons

Welke voordelen heb ik als MuseumTV Vriend?

Als vriend van MuseumTV helpt u ons bij het realiseren van onze missie: kunst en cultuur toegankelijk maken voor iedereen. Als MuseumTV Vriend profiteert u van de volgende voordelen:

 • Onbeperkt én reclamevrij toegang tot alle content op MuseumTV
 • U wordt onderdeel van onze MuseumTV Vrienden Community
 • Deelname gebruikersgroep: meedenken bij de ontwikkeling van het MuseumTV platform
 • Leuke kortingen en aanbiedingen uit de museumwereld

Doet u ook mee?

ja-doen@0.5x-50-300x84 Veelgestelde vragen

Hoe kan ik structureel steunen?

Draagt u de musea in Nederland een warm hart toe? En wilt u onderdeel zijn van dit belangrijke initiatief en MuseumTV helpen verder te ontwikkelen? Dat kan! Er zijn 2 manieren om ons te steunen: doneren of lid worden. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!

Lid worden & MuseumTV Vrienden

U kunt ons structureel steunen en lid worden vanaf €15 euro per jaar. Dat is nog geen €1,25 per maand. Als lid krijgt u onbeperkt én reclamevrij toegang tot MuseumTV. Ook wordt u onderdeel van onze MuseumTV Vrienden Community.

Heeft u een gratis proefaccount? Dan wordt u registratie direct en automatisch omgezet naar een MuseumTV Vrienden Lidmaatschap.

Wat wij doen met uw bijdrage

Met uw bijdrage kunnen wij o.a. nieuwe musea toevoegen, meer video’s maken, het platform onderhouden en uitbreiden met leuke nieuwe functies. En dat is een mooie win-win voor ons allemaal. Wij verwelkomen u dus graag als Vriend van MuseumTV of donateur!

Doet u mee?

ja-doen@0.5x-50-300x84 Veelgestelde vragen

 

Hoe kan ik doneren?

Draagt u de musea in Nederland een warm hart toe? En wilt u onderdeel zijn van dit belangrijke initiatief en MuseumTV helpen verder te ontwikkelen? Dat kan! Er zijn 2 manieren om ons te steunen: doneren of lid worden. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!

Eenmalig doneren: Ook met een eenmalige donatie kunt u ons geweldig steunen. U helpt met iedere gift aan mee aan onze gezamenlijke missie: kunst en cultuur voor iedereen toegankelijk maken. Met uw bijdrage kunnen wij o.a. nieuwe musea toevoegen, meer video’s maken, het platform onderhouden en uitbreiden met leuke nieuwe functies. En dat is een mooie win-win voor ons allemaal. Wij verwelkomen u dus graag als donateur! Doet u mee?

 

ja-doen@0.5x-50 Veelgestelde vragen

 

MuseumTV app

Kan ik MuseumTV kijken via mijn SmartTV?

MuseumTV heeft op dit moment geen SmartTV app. Wel kunt u via de browser naar de website van MuseumTV gaan om de video’s te bekijken. Bent u klant van KPN, Telfort of XS4ALL? Ga dan naar het On Demand menu en klik op MuseumTV. Hier vindt u een overzicht van alle mini-documentaires.

Hoe maak ik een account aan in de app?

In de app klikt u linksboven op het menu icoon, waarna het menu opent. Hier kunt u zich vervolgens registreren door naar beneden te scrollen en op ‘registeren’ te klikken. Ook is er op de homepagina in de app een knop met ‘registreren’. Vervolgens maakt u een account aan door een gebruikersnaam, e-mailadres en wachtwoord in te vullen.

Is mijn account voor MuseumTV op de website hetzelfde als voor de app?

Ja, het aangemaakte account op de website is hetzelfde voor de app. U logt in met hetzelfde e-mailadres en wachtwoord.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Kan ik deze via de app wijzigen?

Nee, dit is niet mogelijk. Wanneer u uw wachtwoord vergeten bent, kunt u dit wijzigen via de website. Klik in het menu op ‘inloggen’ en klik vervolgens op de link ‘Wachtwoord vergeten?’. U krijgt vervolgens een e-mail met instructies om uw wachtwoord te wijzigen.

Hoe wijzig ik mijn wachtwoord in de app?

Als u bent ingelogd op de app, kunt u uw wachtwoord wijzigen door naar ‘profiel’ te gaan. Dit kan via de landingspagina bij het openen van de app, of via het menu aan de linkerkant, onder ‘account’. Bij het profiel kunt u onderin uw wachtwoord wijzigen, door op ‘wachtwoord wijzigen’ te drukken.

Kan ik MuseumTV ook kijken via een app op mijn smartphone of tablet?

Dat kan. U kunt MuseumTV kijken via de MuseumTV app, beschikbaar voor iOS en Android.

 

Over MuseumTV

Problemen met video bekijken: “Sorry. Because of its privacy settings, this video cannot be played here”.

Kunt u de video’s niet afspelen en krijgt u deze melding: “Sorry. Because of its privacy settings, this video cannot be played here”.

Gebruikt u een Firefox browser? Dan raden wij u aan een andere browser te gebruiken, zoals google Chrome of Safari.

Krijg ik korting op het MuseumTV Vriend-lidmaatschap als ik een stadspas, CJP-pas of museumjaarkaart heb?

Op dit moment zijn er nog geen speciale kortingen. Wel kan het zijn dat musea zelf besluiten om gebruikers van MuseumTV een extra korting te geven. Hou daarom het overzicht goed in de gaten. Als MuseumTV Vriend bieden wij u echter leuke acties uit de museumwereld. Om van deze aantrekkelijke acties gebruik te kunnen maken is wel een lidmaatschap nodig op MuseumTV.

Met welke partners werken jullie samen?

MuseumTV is een initiatief van Stichting Ons Museum, samenwerkende musea in Nederland. De missie van Stichting Ons Museum is een zo breed mogelijk publiek met kunst en cultuur in aanraking te brengen. Naast de verschillende musea, wordt MuseumTV ook gesteund door de volgende gerenommeerde instellingen. Bekijk hier al onze partners.

Partner worden en samenwerken?

Wilt u MuseumTV steunen of partner worden? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met info@museumtv.nl.

 

 

Wat zijn de voordelen van MuseumTV?

Dé actuele online tentoonstellingsagenda

Zin in een dagje cultuur snuiven, maar geen idee wat er op dit moment waar te zien is? MuseumTV biedt een zo compleet mogelijk tentoonstellingsoverzicht van Nederland. Daarmee is MuseumTV uw nieuwe online tentoonstellingsagenda in videovorm. Toegankelijk, actueel, en altijd en overal te raadplegen.

Unieke kwaliteitsvideo’s voor inzicht & inspiratie

Twijfelt u of een tentoonstelling zal voldoen aan uw verwachtingen? Of vindt u het lastig om een keuze te maken uit alle verschillende musea? Dan is het fijn om vooraf al wat meer een beeld te hebben. Letterlijk, want een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. MuseumTV biedt een overzicht van tentoonstellingen en musea in Nederland, in video’s van hoge kwaliteit. Deze geven u een complete indruk van specifieke tentoonstellingen. Nog voordat deze te bewonderen zijn. Zo kunt u thuis al kiezen welk museum of welke tentoonstelling of kunststuk u graag wilt zien.

Verrijking en verdieping van uw museumbezoek

Musea kunnen ontzettend druk zijn, zeker in het weekend of tijdens vakantieperiodes. Kijk op uw gemak alvast waar de tentoonstelling van uw keuze over gaat en bepaal vooraf wat u wilt zien. Met MuseumTV kijkt u bovendien ook makkelijk terug waar u tijdens een drukke tentoonstelling niet aan toe bent gekomen.

Vooraf, tijdens en achteraf onbeperkt toegang

Wat u tijdens een tijdelijke tentoonstellingen ziet, krijgt u misschien maar een keer in uw leven te zien… Of toch niet? Ook wanneer een tentoonstelling afgelopen is, blijft de tentoonstellingspagina beschikbaar. MuseumTV geeft u altijd onbeperkt toegang tot onze online videoarchieven. Dat geeft u de mogelijkheid die bijzondere expositie of dat portret van die kunstenaar nog eens terug te kijken. Alle video’s zijn te bekijken zonder vervelende onderbrekingen door reclames.

Art bites, docu’s & achtergronden op één plek

Bekijk de beste tentoonstellingen van Nederland on demand. Om meer over musea en tentoonstellingen te weten te komen, moet u de informatie vaak op verschillende plekken zoeken. Vind en kijk alle achtergronden, mini-documentaires en korte, krachtige arts bites nu altijd op één centrale plek. Waar u maar wilt, op uw desktop of laptop, tablet en mobiel. MuseumTV biedt elke maand nieuwe tentoonstellingen van musea. Via onze nieuwsbrief laten we u weten wanneer er weer nieuwe video’s beschikbaar zijn.

Interessant? Meld u dan nu gratis aan voor een account

Is MuseumTV ook op Facebook, Twitter en Instagram?

Jazeker. Op deze kanalen zetten wij regelmatig nieuwe berichten en posten we over actuele tentoonstellingen op MuseumTV.
Blijf op de hoogte en volg ons via Social Media:

Hoe kan ik contact opnemen?

Heeft u vragen over MuseumTV? Neem gerust contact met ons op.

Contact

U kunt contact met ons opnemen via onderstaand formulier of per e-mail: info@museumtv.nl Wij helpen u graag!
[gravityform id=”5″ title=”true” description=”false” width=”300” height’300”]

products_museumtv Veelgestelde vragen

MuseumTV is een initiatief van Stichting Ons Museum
KvK: 63913410 | BTW nummer: NL855450897B01

Ik heb al een museumjaarkaart, wat biedt MuseumTV extra?

Voor bezitters van een museumjaarkaart is MuseumTV extra leuk. U bent niet alleen op de hoogte van de actuele tentoonstellingen maar het is ook een aanvulling op uw museumbezoek. Door de extra informatie kunt u direct zien of de tentoonstelling het bezoeken waard is. De films en achtergronden geven u een betere indruk van de tentoonstelling en dat maakt een museumbezoek veel leuker. Ook na uw museumbezoek kunt u nog even extra nagenieten.

Ik heb een tentoonstelling bezocht en wil mijn mening delen, kan dat?

Zeker! MuseumTV moet een interactief platform worden, waar niet alleen musea hun content delen, maar waar bezoekers ook ervaringen met elkaar kunnen uitwisselen. Via onze uitgebreide review-functie kunt u laten weten wat u van een tentoonstelling vond en in hoeverre het videomateriaal op MuseumTV een mooie aanvulling was. U kunt uw mening geven door onderaan de video op ‘Commentaar’ te klikken. Wanneer u ingelogd bent, kunt u hier een reactie plaatsen.

Kan ik de video’s ook pauzeren en bewaren?

De video’s pauzeren en later verder kijken, kan natuurlijk altijd. Wel handig om dan even te onthouden waar u bent gebleven. In de browser kunt u de webpagina van uw favoriete video opslaan. Net als dat bij alle webpagina’s kan.

Kan ik de video’s op MuseumTV ook downloaden?

U kunt alle video’s streamen op het platform van MuseumTV. Downloaden van de video’s is niet mogelijk. Dat is ook niet nodig. Alle video’s op MuseumTV blijven altijd bewaard.

Welke films worden gratis aangeboden?

De korte promotiefilms en art bites bieden wij aan iedereen gratis aan. Ze zijn bedoeld om u een korte indruk van een tentoonstelling of museum te geven. Soms gaan ze juist heel specifiek in op een bepaald kunstwerk of object. Als u zich registreert of als u lid wordt van de MuseumTV Vrienden Community heeft u toegang tot veel meer: de hoofdfilms van de tentoonstellingen. Dit zijn korte mini-documentaires met veel achtergrondinformatie over het museum, de kunstenaar, stroming of expositie. Experts vertellen u het verhaal achter de tentoonstelling.

Welke musea zijn aangesloten bij MuseumTV?

Een overzicht van de deelnemende musea vindt u hier. Ondanks ons nog korte bestaan kunt u als MuseumTV-abonnee nu al verschillende video’s, foto’s en achtergrondinformatie van meer dan 140 musea bekijken. Volgend jaar zal MuseumTV nog veel verder worden uitgebreid. Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe aangesloten musea? Schrijf u dan in.