U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd
f

Zuiderzeemuseum: Studio ZZM

| 09 oktober 2017 t/m 06 mei 2018

Commentaar (0)
0.0

Beoordeel als eerste
U dient ingelogd te zijn voordat u een beoordeling kan geven.

Inloggen    of    Registreren

0 reacties op "Zuiderzeemuseum: Studio ZZM"

Geef een reactie

Zuiderzeemuseum: Studio ZZM

09 oktober 2017 t/m 06 mei 2018

In Studio ZZM wordt uit samenwerking tussen de ambachtsmensen en verschillende internationale ontwerpers prachtige creaties gemaakt.

In Studio ZZM worden in een samenwerking tussen de ambachtsmensen van het Zuiderzeemuseum en verschillende internationale ontwerpers prachtige creaties gemaakt.

Studio ZZM

Studio ZZM is een project van het Zuiderzeemuseum. Het is een dynamisch traject dat constant verandert. Normaal gesproken worden er in het museum demonstraties gegeven van klassieke ambachten. Dit jaar hebben een aantal internationale ontwerpers hen een nieuwe uitdaging gegeven. De ontwerpers komen met een idee of een schets naar de studio. De ambachtsmensen brengen deze schets of dit idee vervolgens tot werkelijkheid.

De Faceboat

Ontwerpstudio åbäke schetste bijvoorbeeld een boot met twee gezichten. Na een aantal keer om tafel te hebben gezeten met de ambachtsmensen begon de productie. Het bijzondere aan deze boot, naast zijn twee gezichten, is dat alle ambachtsmensen een bijdrage hebben geleverd. Van de mandenmaakster tot de zeilmaker, van de smid tot de touwslager en ook de kuiper.

Ambacht als cultuur verbinder

De Chinese Jing He ontwierp een installatie met een gevlochten paard. De jonge ontwerpster liet gebruik maken van de typische Nederlandse manier van mandenvlechten, met wilgentenen, maar combineerde dit met de Chinese manier, met bamboe. Hiermee laat Jing He zien dat verschillende culturen ten minste één ding gemeen hebben: ambacht. Zij laat dus de Nederlandse en Chinese cultuur samenkomen in haar installatie.

Doe Het Zelf Studio

De demonstraties die worden gegeven en de tentoongestelde werken die in Studio ZZM werden gemaakt zijn niet de enige dingen die te zien en doen zijn in het museum. In de Doe Het Zelf Studio kun je zelf aan de slag. Alle onderdelen, van veel verschillende materialen, zijn stuk voor stuk voor Studio ZZM gemaakt. Ook is er een programma met workshops voor volwassenen en activiteiten voor kinderen.

Kijk voor meer informatie over deze tentoonstelling ook op de website.

  • Ontdek:

  • 2 video's

  • 14 foto's

  • 0 artikelen

Museuminfo

Zuiderzeemuseum: Studio ZZM

Zuiderzeemuseum

Wierdijk 12 – 22

1601 LA Enkhuizen

info@zuiderzeemuseum.nl

0228 – 35 11 11

Openingstijden

Maandag: 10:00 – 17:00 uur

Dinsdag: 10:00 – 17:00 uur

Woensdag: 10:00 – 17:00 uur

Donderdag: 10:00 – 17:00 uur

Vrijdag: 10:00 – 17:00 uur

Zaterdag: 10:00 – 17:00 uur

Zondag: 10:00 – 17:00 uur