U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd
f

Veiligheidsmuseum PIT

| 28 maart 2017 t/m

Commentaar (0)
0.0

Beoordeel als eerste
U dient ingelogd te zijn voordat u een beoordeling kan geven.

Inloggen    of    Registreren

0 reacties op "Veiligheidsmuseum PIT"

Geef een reactie

Veiligheidsmuseum PIT

Ben jij benieuwd naar de wereld van politie, brandweer of ambulance? Kom dan naar PIT, het nationaal veiligheidsmuseum van Nederland! In PIT kom je van alles te weten over de geschiedenis van veiligheid en wat hulpdiensten doen om de samenleving zo veilig mogelijk te maken.

Geniet met het hele gezin van een leuk en leerzaam uitje in Veiligheidsmuseum PIT in Almere en neem alvast een voorproefje op MuseumTV. Bekijk de historische collectie van het museum, met onder meer de politie Porsche of neem een kijkje in een echte politiecel en wapenkluis. Het museum heeft ook een actie aspect: speel spannende crime-scene games, blus een digitale brand of los een echte misdaad op. Op de skelterbaan test je hoe veilig je zelf bent in het verkeer of doe een van de zelftesten: ben jij geschikt voor de politie, brandweer of ambulance? Kortom: Er is veel te zien in het museum, maar ook veel te doen.

In Veiligheidsmuseum PIT staan ongeveer 750 museale collectiestukken tentoongesteld uit de collectie van het Nationaal Veiligheidsinstituut. De tentoonstelling bestaat uit verschillende onderdelen die samen het verhaal van veiligheid vertellen: meldkamer, brandweer, geneeskundige hulp, crisiscentrum, verkeer, criminaliteit, politie, crime-scene, huiselijk geweld en veiligheid in de toekomst.

De bijzondere collectie van Veiligheidsmuseum PIT is zorgvuldig verzameld om het verhaal over veiligheid te vertellen. De collectie van de brandweer komt uit het Nationaal Brandweermuseum en de collectie van de politie komt uit het voormalig Nederlands Politiemuseum.

De totale collectie van het Nationaal Veiligheidsinstituut omvat circa 105.000 geregistreerde objecten. Het Nationaal Veiligheidsinstituut is de enige instelling in Nederland die zich richt op de geschiedenis én het huidige werkveld van de politie, brandweer en geneeskundige hulpverlening in heel Nederland. Het is bovendien het enige museum dat erfgoed verzamelt van de organisaties die in heden en verleden belast zijn (geweest) met de bescherming van persoon en goed. De collectie beslaat de alledaagse realiteit van veiligheid en hulpverlening in de Nederlandse samenleving, van nationaal tot lokaal niveau.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

  • Ontdek:

  • 3 video's

  • 28 foto's

  • 0 artikelen

Museuminfo

Veiligheidsmuseum PIT

Veiligheidsmuseum PIT
Schipperplein 4
1315 SB Almere
036 844 66 37
info@pitveiligheid.nl

Openingstijden

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 11.00 – 17.00 uur
Woensdag: 11.00 – 17.00 uur
Donderdag: 11.00 – 17.00 uur
Vrijdag: 11.00 – 17.00 uur
Zaterdag: 11.00 – 17.00 uur
Zondag: 11.00 – 17.00 uur