U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd
f

Streekmuseum Vredegoed – Collectie

| 10 februari 2018 t/m

Commentaar (0)
0.0

Beoordeel als eerste
U dient ingelogd te zijn voordat u een beoordeling kan geven.

Inloggen    of    Registreren

0 reacties op "Streekmuseum Vredegoed – Collectie"

Geef een reactie

Streekmuseum Vredegoed – Collectie

Deze bijzondere monumentboerderij is omgebouwd naar een streekmuseum. Bekijk de geschiedenis uit de omgeving die teruggaat tot de jaren 1900. Leer via de uitgebreide collectie van Vredegoed hoe ambachtslieden en dorpsbewoners in die tijd leefden.

Deze video’s zijn mede mogelijk gemaakt dankzij de bijdrage van de Provincie Utrecht.

Stichting Boerderijmuseum Vredegoed

In het voorjaar van 2009 werd de Stichting Boerderijmuseum Vredegoed opgericht. Deze stichting bezit een bijzondere collectie plattelands- en boerenvoorwerpen. Het museum wil deze voorwerpen onderbrengen en tentoonstellen voor een zo groot mogelijk publiek. De collectie bestaat uit voorwerpen van rond 1900 uit twee dorpen Tienhoven en Oud Maarsseveen en hun omgeving. De voorwerpen zijn allemaal gerelateerd aan traditioneel wonen, ambachtelijk werken op een boerenbedrijf en veenderij en de dorpssamenleving.

Het museum heeft, naast de zalen met tentoonstellingen, ook een centrale ruimte voor verschillende activiteiten en arrangementen voor groepen en particulieren. Ook is er een interactief informatiecentrum en bibliotheek. Bovendien organiseert het museum natuurtochten onder leiding van museumbeheerder Bert van der Tol.

In het museum wordt de geschiedenis van Tienhoven en Oud-Maarsseveen verteld. Hoe de dorpen ontstaan zijn door, en leefden van, de veenwinning en het turfsteken. Dit onderwerp komt breed aan bod in het museum, waar een fraaie collectie veengereedschap te zien is. Achter de boerderij Vredegoed is een ‘petgat’ waar kinderen tijdens excursies zelf turf kunnen steken.

De boerderij

Het museum is gevestigd in de boerderij Vredegoed in Oud-Maarsseveen. Deze langhuisboerderij is gebouwd in 1906 en heeft elementen van Art Nouveau en Jugendstil. De boerderij ligt midden in de prachtige natuur, grenzend aan het Noorderpark en de Bethunepolder. Naast dat de boerderij als museum dient, is het ook nog actief als schapenhouderij.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

 

provincie-Utrecht-300x72 Streekmuseum Vredegoed - Collectie

  • Ontdek:

  • 2 video's

  • 22 foto's

  • 0 artikelen

Museuminfo

Streekmuseum Vredegoed – Collectie

Heuvellaan 7
3612 BA Tienhoven/Oud Maarsseveen
r.vanalphen@vredegoed.nl
06-28352489

Openingstijden

Maandag: gesloten

Dinsdag: gesloten

Woensdag: 13.00 – 17.00

Donderdag: gesloten

Vrijdag: gesloten

Zaterdag: 13.00 – 17.00

Zondag: 13.00 – 17.00