U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd
f

Pareltje: Speelgoedmuseum Deventer

| 28 september 2017 t/m

Commentaar (0)
0.0

Beoordeel als eerste
U dient ingelogd te zijn voordat u een beoordeling kan geven.

Inloggen    of    Registreren

0 reacties op "Pareltje: Speelgoedmuseum Deventer"

Geef een reactie

Pareltje: Speelgoedmuseum Deventer

In het speelgoedmuseum in Deventer huist een collectie van meer dan 13.000 objecten. Van poppenhuizen uit 1850 tot games op de Playstation, het museum biedt een compleet overzicht van honderden jaren speelgoed.

Speelgoedmuseum Deventer

Speelgoed, wie is er niet groot mee geworden? Voor iedereen die er nog steeds geen genoeg van kan krijgen heeft Speelgoedmuseum Deventer de grootste collectie van speelgoed in Nederland. Het museum is gevestigd in twee pakhuizen uit de 15e eeuw. Poppenhuizen, modeltreinen, kinderboeken en optisch speelgoed zijn hier allemaal te bewonderen. Van honderden jaren oude poppen tot de barbie; de complete geschiedenis van het speelgoed komt voorbij.

Zes verschillende ruimtes

Gevestigd in twee monumentale panden aan het centrale plein de Brink biedt het museum een ervaring voor jong en oud. Hier kunnen ouderen nostalgie kunnen opsnuiven met speelgoed uit hun jeugd en kunnen kinderen zich vermaken op de Speelzolder.

Verder is de collectie verdeeld over deze onderwerpen: poppenhuizen, poppenzaal, opticazaal, treinenzaal en de transportzaal. De poppenhuizen en poppenzaal staan allebei in teken van het favoriete speelgoed van meisjes: speelgoed. In de opticazaal ziet u de voorloper van fotografie en dia’s. Ook kunnen kinderen zich er vermaken met de lachspiegels. Voor het jongensspeelgoed gaat u dan weer naar de treinenzaal en de transportzaal. Hier ziet u bijvoorbeeld modeltreintjes van het beroemde Duitse merk Märklin. Pronkstukken van dit merk zijn onder andere de wagonnen uit de vroege 20ste eeuw.

Geschiedenis van speelgoed parallel met technologische ontwikkeling

Iets wat het Speelgoedmuseum Deventer namelijk extra interessant maakt is zien hoe het speelgoed zich door de jaren heen ontwikkelt. Waar het oudste speelgoed voornamelijk een replica is van boten en de eerste auto’s verandert dat later weer in raketten vanwege de maanlanding. Op deze manier biedt het Speelgoedmuseum dus ook een reis door de tijd.

Geschikt voor iedere leeftijd

Kortom, het museum biedt een perfecte ervaring voor elke leeftijd. Grootouders kunnen aan hun kleinkinderen laten zien waar zij mee speelden. De kinderen kunnen zich vermaken met speelgoed waarvan zij het bestaan niet eens kenden. Zo weet het museum generaties met elkaar te verbinden.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

  • Ontdek:

  • 3 video's

  • 13 foto's

  • 0 artikelen

Museuminfo

Pareltje: Speelgoedmuseum Deventer

Speelgoedmuseum Deventer
Brink 47
7411 BV Deventer
0570 611153

Openingstijden

Maandag: Gesloten

Dinsdag: Gesloten

Woensdag: 11:00 – 17:00

Donderdag: 11:00 – 17:00

Vrijdag: 11:00 – 17:00

Zaterdag: 11:00 – 17:00

Zondag: 11:00 – 17:00