U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd

| 27 november 2018 t/m 02 december 2018

Commentaar (0)
0.0

Beoordeel als eerste
U dient ingelogd te zijn voordat u een beoordeling kan geven.

Inloggen    of    Registreren

0 reacties op "Sophie Steengracht | Van Vlissingen Art Foundation"

27 november 2018 t/m 02 december 2018

Ieder jaar geeft de ‘Van Vlissingen Art Foundation’ een beurs aan een talentvolle hedendaagse kunstenaar. Deze beurs bestaat uit een reis om inspiratie op te doen voor nieuw werk, een boek waarin het werk wordt weergeven en een tentoonstelling. De tentoonstelling is dit jaar in Museum Singer Laren.

Sophie Steengracht

Dit jaar is deze beurs gewonnen door Sophie Steengracht. Deze beeldend kunstenares, geboren in 1991, werkt in haar atelier in een schuur achter een boerderij. Ze heeft grafische technieken gestudeerd aan de Scuola Lorenzo de Medici in Florence, en daarna nog aan de KABK in Den Haag, waar ze in 2015 afstudeerde. Sophie Steengracht maakt gebruik van diverse disciplines in haar werk: grafische technieken, schilderkunst, sculptuur en fotografie. Inspiratie haalt ze uit reizen, literatuur en de natuur. Tijdens haar reizen leert ze veel over verschillende werelddelen, mythes, en folklore wat de basis legt voor haar eigen werk.

Geïnspireerd door de jungle in Peru

Dankzij de prijs kon Sophie Steengracht een reis naar Peru maken. In het Manu National Park, een ongerept stuk van het Amazonegebied, zag ze veel van het regenwoud en de biodiversiteit, wat haar inspireerde voor haar werk. Veel kleuren, dunne lijnen, organische vormen, en stippen zijn te bewonderen in haar kunst. Ook werd ze geïnspireerd door mythes uit de jungle. Deze heeft ze tot leven gebracht op het doek. Met haar werk brengt ze het gevoel van de natuur op je over.

Ben je benieuwd naar de werken die Sophie heeft gemaakt na haar reis door de natuur in Peru? Bezoek dan Museum Singer Laren, want de expo is hier te zien van 27 november tot 2 december!

• Ontdek:

• 2 video's