U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd
f

Pareltje: Stedelijk Museum Zwolle

| 20 februari 2017 t/m

Commentaar (0)
0.0

Beoordeel als eerste
U dient ingelogd te zijn voordat u een beoordeling kan geven.

Inloggen    of    Registreren

0 reacties op "Pareltje: Stedelijk Museum Zwolle"

Geef een reactie

Pareltje: Stedelijk Museum Zwolle

In Stedelijk Museum Zwolle staat de beleving van de Zwolse cultuurhistorie centraal. Wandelend door de vaste collectie en inspirerende en interactieve wisselexposities beleeft u het verhaal van Zwolle van vroeger tot nu.

Het Stedelijk Museum Zwolle is het museale centrum voor de beleving van het cultureel erfgoed van Zwolle. Het museum biedt op een verrassende en eigentijdse manier beleving van de cultuurhistorie als belangrijk hoofdstuk van het Verhaal van Zwolle. De rijke cultuurhistorie van de stad wordt zowel voor de eigen inwoners als bezoekers van de stad in verbinding gebracht met de stad van nu met haar andere aantrekkelijke elementen. Het bewaken en uitdragen van dit rijke cultureel erfgoed leidt tot inspiratie, verwondering, verbinding en leerzame verdieping.

Het Stedelijk Museum Zwolle bestaat al ruim 125 jaar. Het werd in 1884 gesticht als Overijssels Museum. In Stedelijk Museum Zwolle staat de beleving van de Zwolse cultuurhistorie centraal. Wandelend door de vaste collectie en inspirerende en interactieve wisselexposities beleeft u het verhaal van Zwolle van vroeger tot nu.

De collectie van het museum bestaat uit objecten die afkomstig zijn uit de gehele provincie Overijssel. Een deel van de collectie wordt geëxposeerd in het Drostenhuis: het sfeervolle woonhuis dat in 1551 werd gebouwd in opdracht van Engelbert van Ensse, de  Drost van Drenthe en vertrouweling van de Habsburgse vorsten en dus een bijzonder rijk en machtig man.

Andere voorwerpen worden in tijdelijke tentoonstellingen aan het publiek getoond. De collectie bestaat uit zilverwerk, keramiek, beelden, prenten en schilderijen, archeologische vondsten, gouden munten, keramiek en meer.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Deze video’s zijn onderdeel van een reeks waarin kleinere museumpareltjes in Nederland worden vastgelegd door jonge opkomende filmmakers.

  • Ontdek:

  • 3 video's

  • 0 foto's

  • 0 artikelen

Museuminfo

Pareltje: Stedelijk Museum Zwolle

Stedelijk Museum Zwolle

Melkmarkt 41

8011 MB Zwolle

+31 (0)38 421 46 50

info@stedelijkmuseumzwolle.nl

Openingstijden

Maandag: gesloten

Dinsdag: 11:00 – 17:00

Woensdag: 11:00 – 17:00

Donderdag: 11:00 – 17:00

Vrijdag: 11:00 – 17:00

Zaterdag: 11:00 – 17:00

Zondag: 11:00 – 17:00