U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd
f

Pareltje: Stadsmuseum Almelo

| 22 februari 2017 t/m

Commentaar (0)
0.0

Beoordeel als eerste
U dient ingelogd te zijn voordat u een beoordeling kan geven.

Inloggen    of    Registreren

0 reacties op "Pareltje: Stadsmuseum Almelo"

Geef een reactie

Pareltje: Stadsmuseum Almelo

In Stadsmuseum Almelo wordt niet chronologisch maar juist thematisch het verhaal van Almelo verteld.

De geschiedenis van Almelo

Stadsmuseum Almelo verteld op unieke wijze het verhaal van haar stad. In plaats van chronologischerwijs worden de bezoekers meegenomen door de historie van Almelo in 7 delen.  Een paar voorbeelden zijn: – Water: Lasten en Lusten; – Macht en aanzien; – Leven van het land, en – Almelo industriestad. Zo kunt u dus in ieder deel van het museum wat interessants over Almelo leren.

Want, door verschillende dynamieken, is de stad Almelo de manier waarop wij haar vandaag de dag kennen. Zo betekende de haven veel handel en een bloeiende textiel industrie. Helaas betekende het ook dat de stad vaak overstroomde. Maar daar is dan weer het  waterschap Vechtstromen uit voortgekomen dat met mooie en slimme projecten ervoor zorgt dat de stad niet meer overstroomt én dat er schoon drinkwater is. Echter voordat Almelo een heuse industriestad werd, was het een ware boerengemeenschap. Tot in het heden zijn hier nog steeds sporen van te vinden in de Twentse “noaberschap”: de gedachte en traditie om elkaar te helpen met alles.

Verder wordt in Stadsmuseum Almelo ook de positie van de adel in de stad en omstreken uitgelegd en waarom er daardoor een rechtbank in Almelo is. Daarnaast worden alle projecten en leuke activiteiten in en om Almelo toegelicht en ook op de (speel)zolder is er zelfs voor volwassenen van alles te zien en te doen: beleef de kindertijd nog eens met het bekijken van nostalgisch speelgoed of ga op zoek naar uw klassenfoto’s. Voor kinderen is er van alles om mee te spelen en op sommige middagen kan er ook worden geknutseld.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

  • Ontdek:

  • 3 video's

  • 12 foto's

  • 0 artikelen

Museuminfo

Pareltje: Stadsmuseum Almelo

Stadsmuseum Almelo

Prinsenstraat 13

7607 JC Almelo

0546-816071

info@stadsmuseumalmelo.nl 

Openingstijden

Maandag: gesloten

Dinsdag: 13:00 – 17:00

Woensdag: 13:00 – 17:00

Donderdag: 13:00 – 17:00

Vrijdag: 13:00 – 17:00

Zaterdag: 13:00 – 17:00

Zondag: gesloten