U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd
f

Pareltje: Museum Buurtspoorweg

| 20 februari 2017 t/m

Commentaar (0)
0.0

Beoordeel als eerste
U dient ingelogd te zijn voordat u een beoordeling kan geven.

Inloggen    of    Registreren

0 reacties op "Pareltje: Museum Buurtspoorweg"

Geef een reactie

Pareltje: Museum Buurtspoorweg

Het Museum Buurtspoorweg, dat dit jaar alweer 50 jaar bestaat, ligt middenin in het Overijsselse plaatsje Haaksbergen. Het museum bestaat uit oude treinstellen, locomotieven, personeelskleding en uiteraard: de trein.

Ten zuiden van de steden Enschede en Hengelo in Twente ligt de spoorlijn van de vroegere GOLS (Geldersch-Overijsselsche Lokaal-Spoorwegmaatschappij). Er rijdt daar nog altijd een trein vanuit Haaksbergen richting het dorp Boekelo. Niet langer om personen of goederen te vervoeren, maar puur voor vermaak en educatie. Het Museum Buurtspoorweg toont de bezoeker een volledig functionerend Nederlands lokaalspoorwegbedrijf van eind 19e en begin 20e eeuw. U kunt hier een unieke collectie van tientallen historische treinen en wagons bewonderen, naast een grote hoeveelheid oude attributen, zoals oude uniformen, lantaarns, seinpalen, steekwagens en oude koffers. Alles is aanwezig om u een lokaalspoorwegbedrijf uit vervlogen tijden te laten zien en te laten beleven. Geen stoffig museum dus waar alles stil staat, maar een echt levend museum met authentiek rijdend materieel. Het museum bestaat uit twee museumlocatie’s, een locatie in Boekelo en een locatie in Haaksbergen. De trein verbindt deze twee locaties.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Deze video’s zijn onderdeel van een reeks waarin kleinere museumpareltjes in Nederland worden vastgelegd door jonge opkomende filmmakers.

  • Ontdek:

  • 3 video's

  • 7 foto's

  • 0 artikelen

Museuminfo

Pareltje: Museum Buurtspoorweg

Museum Buurtspoorweg
Stationsstraat 3
7481 JA Haaksbergen
053 572 15 16
info@museumbuurtspoorweg.nl

Openingstijden

Van 2 april t/m 29 oktober is het museum iedere zondag van 10.00 – 17.00 open.

In juli is het museum ook op woensdag van 10.00 – 17.00 te bezoeken.

In augustus is het museum ook op dinsdag en woensdag van 10.00 – 17.00 te bezoeken.