U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd
f

Pareltje: Airborne Museum

| 25 februari 2017 t/m

Commentaar (0)
0.0

Beoordeel als eerste
U dient ingelogd te zijn voordat u een beoordeling kan geven.

Inloggen    of    Registreren

0 reacties op "Pareltje: Airborne Museum"

Geef een reactie

Pareltje: Airborne Museum

Het Airborne Museum is hét museum over de Slag om Arnhem van september 1944, gehuisvest in de imposante 19e eeuwse Villa Hartenstein (het voormalige hoofdkwartier van de Britse generaal Urquhart tijdens de Slag).

Airborne Museum ‘Hartenstein’ is een museum in Oosterbeek bij Arnhem over de Slag om Arnhem in september 1944. Het museum, gevestigd in het voormalige hoofdkwartier van de Britse troepen tijdens de slag, heeft een uitgebreide collectie wapens, kleding, uitrustingsstukken, interviews, foto’s en video’s.  Aan de Arnhemse Rijnkade, tegenover de John Frostbrug, beschikt het museum ook over het informatiecentrum, Airborne at the Bridge, over de Slag om Arnhem.

De collectie

Het museum bevat naast de tentoongestelde collectie tevens de met prijzen bekroonde Airborne Experience. Hier kunnen bezoekers zelf in de voetsporen van een soldaat treden. In de ondergrondse Experience loop je in de voetsporen van een Britse parachutist. Krijg je een briefing over de missie en stap je in de romp van een zweefvliegtuig. Door de raampjes zie je de start in Engeland en de vlucht richting bezet Nederland. Ineens sta je tussen de felle gevechten in de Arnhemse straten. Je dwaalt door een imposant oorlogsdecor met metershoge, authentieke filmbeelden. Met knap nagebouwde huizen, onheilspellende licht effecten en het geluid van de verscheurende oorlog: schoten, inslagen, Engelse kreten, Duitse bevelen, angstige onderduikers. Je komt vlakbij de Arnhemse brug. En je volgt het terugtrekken naar de beklemmende perimeter rondom hotel Hartenstein. Uiteindelijk trek je je terug over de Rijn.

Het museum richt zich niet enkel op de geallieerde zijde van het verhaal. Ook toont het de Duitse kant en de betrokken burgerbevolking. Het museum beoogt namelijk te laten zien dat vrijheid nooit vanzelfsprekend is.

Airborne Museum ‘Hartenstein’ biedt zo historie en beleving op unieke wijze. Burgers en veteranen brengen de verhalen van toen dicht bij de leefwereld van nu. Het museum geeft inzicht in de beslissingen van de leiders, van gewone militairen en de burgers die bij de Slag betrokken waren.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

  • Ontdek:

  • 3 video's

  • 3 foto's

  • 0 artikelen

Museuminfo

Pareltje: Airborne Museum

Airborne Museum

Utrechtseweg 232

6862 AZ Oosterbeek

026 – 33 37 710

info@airbornemuseum.nl

Openingstijden

Maandag: 10:00 – 17:00

Dinsdag: 10:00 – 17:00

Woensdag: 10:00 – 17:00

Donderdag: 10:00 – 17:00

Vrijdag: 10:00 – 17:00

Zaterdag: 10:00 – 17:00

Zondag: 10:00 – 17:00