U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd
f

Ontmoet Rembrandt

| 09 januari 2019 t/m

Commentaar (1)
3.8

3 keer beoordeeld
U dient ingelogd te zijn voordat u een beoordeling kan geven.

Inloggen    of    Registreren

Een reactie op "Ontmoet Rembrandt"

  1. kadoo94@yahoo.com schreef:

    Prettige stem, die op een toegankelijke manier net iets meer vertelt, dan wat ´de gemiddelde museumbezoeker´weet en zo hopelijk aanleiding geeft om meer te willen weten.

Geef een reactie

Ontmoet Rembrandt

Een van de bekendste schilders allertijden is Rembrandt van Rijn. Ontdek zijn werken in het Rijksmuseum in Amsterdam en bekijk de video’s om meer over hem en zijn werken te weten te komen.

Het gebruik van licht

Rembrandt schilderde, tekende en maakte veel etsen. Om te kunnen blijven oefenen en experimenteren met verschillende technieken, emoties en houdingen schilderde hij vooral zichzelf. Dit was natuurlijk veel goedkoper dan het gebruiken van modellen. Kenmerkend aan zijn werk is de manier waarop hij licht gebruikte. Hij deed dit anders dan andere schilders. Rembrandts portretten waren levendig, ontroerend en vernieuwend.

 

De schutterij van Amsterdam

Rembrandt was in zijn tijd een van de meest gevraagde portretschilders en kreeg rond 1640 een grote opdracht. Namelijk het afbeelden van de schutterij van Amsterdam. De meeste schilders zouden ervoor kiezen om de leden van de schutterij allemaal op dezelfde hoogte en in hetzelfde licht af te beelden, maar Rembrandt deed dit niet. Hij koos ervoor om zijn eigen schilderstijl aan te houden en maakte er een prachtig en bijzonder werk van: De Nachtwacht. Er is genoeg te ontdekken in dit grote werk. Wist je bijvoorbeeld dat Rembrandt zichzelf ook een plekje op het doek heeft gegeven?

 

Kom naar het Rijksmuseum Amsterdam om zijn werken in het echt te bewonderen tijdens de tentoonstelling Alle Rembrandts van 15 februari t/m 10 juni 2019. Bekijk de video’s op onze site en kom alvast meer te weten over zijn werk, technieken en leven.

  • Ontdek:

  • 2 video's

  • 0 foto's

  • 0 artikelen

Museuminfo

Ontmoet Rembrandt

Rijksmuseum
Museumstraat 1
1071 XX Amsterdam

+31 (0) 20 6747 000

Openingstijden

Maandag: 9.00 – 17.00
Dinsdag: 9.00 – 17.00
Woensdag: 9.00 – 17.00
Donderdag: 9.00 – 17.00
Vrijdag: 9.00 – 17.00
Zaterdag: 9.00 – 17.00
Zondag: 9.00 – 17.00