U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd
f

De collectie van het Nederlands Fotomuseum

| 13 december 2017 t/m

Commentaar (0)
0.0

Beoordeel als eerste
U dient ingelogd te zijn voordat u een beoordeling kan geven.

Inloggen    of    Registreren

0 reacties op "De collectie van het Nederlands Fotomuseum"

Geef een reactie

De collectie van het Nederlands Fotomuseum

Het Nederlands Fotomuseum is een museum met aandacht voor allerlei vormen van fotografie en met een indrukwekkende collectie van meer dan 5 miljoen beelden.

Deze video’s zijn mede mogelijke gemaakt dankzij de bijdrage van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Het Nederlands Fotomuseum laat alle kanten van fotografie zien: modern en grensverleggend, maar ook historisch. Het museum heeft tentoonstellingen met grote namen uit de nationale- en internationale fotografiewereld. Daarnaast toont het ook vaak werk uit eigen collectie. De collectie staat namelijk voor een belangrijk deel van het beeldende erfgoed van Nederland. Ze heeft een collectie van wel meer dan 5 miljoen beelden, waardoor er voor iedereen wat te zien is.

Tentoonstellingen

Jaarlijks heeft het museum ongeveer tien tentoonstellingen. Deze tentoonstellingen zijn van buitenlandse en Nederlandse fotografen. Henri Cartier-Bresson, Nan Goldin en Lewis Hine, zijn enkele namen die al een plek kregen in tentoonstellingen van het museum. Naast deze namen krijgt ook jong talent vaak een podium.

De collectie van het Nederlands Fotomuseum

Het museum laat ook werk uit eigen collectie zien. Met 166 archieven van Nederlandse fotografen (onder andere Ed van der Elsken, Aart Klein en Cas Oorthuys) heeft het museum een grote database om uit te kiezen. Een van de mooiste delen van de collectie zijn de foto’s van een jacht in Afrika in 1957, gemaakt door Ed van der Elsken. In de ‘collectie belicht’ worden bekende Nederlanders of fotografen gevraagd om een keuze uit de collectie te maken en deze verder te belichten. Het museum heeft alle contactalbums van Cas Oorthuys, 442 albums in totaal met meer dan 440.000 foto’s. Dit is het meest complete archief dat het museum heeft.

Het Fotomuseum is ook belangrijk vanwege hun restauratie atelier, die zij als enige museum van Nederland in bezit hebben. Dit zorgt ervoor dat het museum tot één van de belangrijkste fotografiemusea van Europa behoort. Daarmee is het museum belangrijk op het gebied van onderhoud van fotografie.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

  • Ontdek:

  • 2 video's

  • 27 foto's

  • 0 artikelen

Museuminfo

De collectie van het Nederlands Fotomuseum

Nederlands Fotomuseum
Gebouw Las Palmas
Wilhelminakade 332
3072 AR Rotterdam
(+31) 010 20 30 405
info@nederlandsfotomuseum.nl

Openingstijden

Maandag:       Gesloten
Dinsdag:         11.00 – 17.00 uur
Woensdag:     11.00 – 17.00 uur
Donderdag:    11.00 – 17.00 uur
Vrijdag:           11.00 – 17.00 uur
Zaterdag:        11.00 – 17.00 uur
Zondag:          11:00 – 17.00 uur