U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd

| 29 november 2018 t/m

Commentaar (0)
0.0

Beoordeel als eerste
U dient ingelogd te zijn voordat u een beoordeling kan geven.

Inloggen    of    Registreren

0 reacties op "Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum Oudenbosch"

Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum Oudenbosch

Wil je oog in oog staan met een Europese bizon? Altijd al meer willen weten over Afrikaanse ritueelbeelden? Dan moet je bij het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum in Oudenbosch zijn.

Deze video’s zijn mede mogelijk gemaakt dankzij het Prins Bernhard Cultuurfonds en het VSBfonds.

Collectie tot terug uit 19e-eeuw

Het museum heeft collecties op het gebied van mens en milieu, archeologie, geologie, levende natuur en volkenkunde. Van opgezette dieren tot aan een schaalmodel van de Nederlandse bodem. De verzamelingen die te bewonderen zijn gaan terug tot halverwege de 19e-eeuw.

Verschillende hoogtepunten

Een van de hoogtepunten in het museum is een opgezette wisent. Deze Europese bizon was een van de laatste 56 die aan het begin van de 20eeeuw in Europa leefde. Het museum laat deze met trots zien aan haar bezoekers. Nog een hoogtepunt is de rituele voorouderpaal van de Asmat, een stam uit Nieuw-Guinea. Deze werd gemaakt wanneer de stam op oorlog ging. In de paal zijn alle voorouders verwerkt. Meer weten over de paal en wat ze er achteraf mee deden? Leer er meer over in het museum.

Ontdek meer over volken, dieren, de mens, de natuur en nog veel meer in dit kleine maar bijzondere museum. Hedendaags, maar met een 19e-eeuwse ervaring.

• Ontdek:

• 2 video's