U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd
f

Naturalis – GIF!

| 14 november 2017 t/m 02 september 2018

Commentaar (0)
5.0

1 keer beoordeeld
U dient ingelogd te zijn voordat u een beoordeling kan geven.

Inloggen    of    Registreren

0 reacties op "Naturalis – GIF!"

Geef een reactie

Naturalis – GIF!

14 november 2017 t/m 02 september 2018

In de tentoonstelling GIF! in Naturalis sta je oog in oog met tientallen giftige spinnen, slangen en kikkers, ga samen met Freek Vonk op onderzoek!

In de tentoonstelling GIF! neemt Naturalis-onderzoeker en gif-expert dr. Freek Vonk je vanaf zaterdag 14 oktober mee in de wereld van gif. Sta oog in oog met tientallen levende giftige dieren. Maak kennis met het gilamonster, de vogelspin en Freeks favoriet: de koningscobra.

Ontdek met dr. Freek Vonk alles over gif!

Waar gebruiken dieren gif voor? En hoe werkt gif? In de tentoonstelling GIF! bekijk je levende, giftige dieren: slangen, spinnen, kikkers… Maar ook planten en mineralen. Freek en zijn collega-onderzoekers laten je in filmpjes zien waarom we onderzoek doen naar gif. Natuurlijk steek je zelf ook de handen uit de mouwen: maak je eigen maaltijd van paddenstoelen, doe als Freek en ga op onderzoek uit en sta met je neus bovenop een bijzondere gif-demonstratie. Kijk mee over de schouder van onze dierenverzorger. Hij verzorgt elke dag de giftige dieren uit de tentoonstelling. Zou jij dat durven? Pas ook op voor de ‘giftige’ vissen als je naar de overkant van het water springt!

Bezoek GIF! vanaf 14 oktober in het entreegebouw van Naturalis. De rest van het museum is gesloten wegens verbouwing. In 2019 opent Naturalis Biodiversity Center de nieuwbouw: dé ontmoetingsplek voor iedereen die meer over de natuur wil ontdekken.

Geschiedenis

Naturalis is gevestigd in Leiden en heeft dan ook een lange geschiedenis dat terugloopt tot het begin van de 19de eeuw. In 1820 werd namelijk door Koning Willem I besloten dat Nederland grote behoefte had aan een natuurhistorisch museum. Daarom werd er besloten om het Rijksmuseum van Natuurlijke historie te openen dat later weer werd afgesplitst. De geologische en mineralogische verzamelingen werden toen ondergebracht in het Rijksmuseum van Geologie en Mineralogie. Deze situatie zou zo blijven tot 1998 toen het Nationaal Natuurhistorisch Museum Naturalis werd geopend door Koningin Beatrix. Met deze opening moest de collectie toegankelijker worden voor het publiek, aangezien het daarvoor vaak gesloten was voor bezoekers. In 2010 onderging het museum de voorlopig laatste fusie. Door het samenvoegen van Zoölogisch Museum Amsterdam en het Nationaal Herbarium Nederland gaat het sindsdien door het leven als Naturalis Biodiversity Center.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

  • Ontdek:

  • 3 video's

  • 10 foto's

  • 0 artikelen

Museuminfo

Naturalis – GIF!

Adresgegevens:

Pesthuislaan 7, Leiden

Telefoon: 071-7519600

E-mail: contact@naturalis.nl

Openingstijden

GIF! is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Op 25 december en 27 april is Naturalis gesloten.