U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd
f

Willem – Nationaal Militair Museum

| 24 april 2018 t/m 28 oktober 2018

Commentaar (0)
5.0

1 keer beoordeeld
U dient ingelogd te zijn voordat u een beoordeling kan geven.

Inloggen    of    Registreren

0 reacties op "Willem – Nationaal Militair Museum"

Geef een reactie

Willem – Nationaal Militair Museum

24 april 2018 t/m 28 oktober 2018

In de nieuwe tentoonstelling van het Nationaal Militair Museum worden de jonge jaren van Willem van Oranje onder de aandacht gebracht. De tentoonstelling volgt hoe Willem opgroeide tot de uiteindelijke leider van de Nederlandse Opstand.

Willem van Oranje. De jonge jaren van de vader des vaderlands.

Er is veel bekend over stadhouder Willem van Oranje, de trotste leider van de Nederlandse Opstand. Door onder andere zijn inspanningen scheidden de Provinciën zich af van Spanje om de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden te vormen. Maar wat weten we eigenlijk over de jonge jaren van Willem van Oranje?

De nieuwe tentoonstelling in het Nationaal Militair Museum brengt Willem’s onderbelichte leven van voor de Opstand onder de aandacht. In de tentoonstelling is te zien hoe de kleine Willem vanaf zijn jeugd in kasteel Dillenburg opgroeide tot de leider van de Opstand.  De tentoonstelling belicht zowel de professionele als persoonlijke kant van Willem. Vanaf zijn twaalfde werd hij bijvoorbeeld al opgeleid in de krijgskunst. Persoonlijk probeerde hij echter meestal tot het laatste moment te wachten om geweld te gebruiken.

Bezoekers kunnen kiezen uit 3 interactieve routes door de tentoonstelling. Elke route geeft het perspectief van een ander persoon op het leven van Willem; dat van zijn vrouwen, de Spaanse koning Filips II en dat van Willem zelf. Elke route geeft andere informatie over het leven van Willem, waardoor je hem echt leert kennen. De tentoonstelling is bovendien heel visueel ingericht, met kostuums, wapens en beeldschermen. Er zijn zelfs meerdere objecten te vinden, die nog nooit eerder in Nederland zijn vertoond. Zo wordt een bevelhebbersstaf vertoond die door de Spanjaarden was buit gemaakt en nu voor het eerst weer in Nederland is te vinden. Ook zijn replica’s van de kostuums die door Willem en zijn vrouw Anna werden gedragen tussen de collectie te vinden. Er is dus genoeg te ontdekken!

Op 24 april opende Koning Willem Alexander de tentoonstelling. Deze is nog te zien t/m oktober 2018.

  • Ontdek:

  • 2 video's

  • 24 foto's

  • 2 artikelen

Museuminfo

Willem – Nationaal Militair Museum

Nationaal Militair Museum
Verlengde Paltzerweg 1
3768 MX Soest

info@nmm.nl

085 003 6000

Openingstijden

Maandag: gesloten
Dinsdag: 10.00 – 17.00
Woensdag: 10.00 – 17.00
Donderdag: 10.00 – 17.00
Vrijdag: 10.00 – 17.00
Zaterdag: 10.00 – 17.00
Zondag: 10.00 – 17.00