U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd
f

De collectie van het Nationaal Militair Museum

| 21 maart 2017 t/m

Commentaar (0)
0.0

Beoordeel als eerste
U dient ingelogd te zijn voordat u een beoordeling kan geven.

Inloggen    of    Registreren

0 reacties op "De collectie van het Nationaal Militair Museum"

Geef een reactie

De collectie van het Nationaal Militair Museum

Van stenen pijlpunten tot straaljagers en alles daar tussenin, het Nationaal Militair Museum brengt de geschiedenis van de krijgsmacht in beeld.

Oorlog en vrede zijn onlosmakelijk verbonden met de wereld waarin we leven en dus met ons allen. Ervaar en beleef het militaire verleden van de Nederlandse krijgsmacht tijdens een bezoek aan het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soest. Maak onder meer kennis met persoonlijke verhalen van bijzondere mensen en de keuzes waar zij voor stonden, leer over de ontwikkeling van techniek, ontdek de militaire geschiedenis en zie hoe de verbinding wordt gemaakt tussen deze geschiedenis en het heden. Het kan allemaal in het Nationaal Militair Museum. Het leukste dagje uit voor het hele gezin dat begint zodra je het terrein betreedt!

Locatie

De locatie van het museum kan namelijk niet meer toepasselijk zijn. Na bezuinigingen op het leger in 2003 werd Vliegbasis Soesterberg gesloten. Destijds waren het Legermuseum uit Delft en het Militaire Luchtvaart Museum al op zoek naar een gezamenlijke locatie om hun locaties beter aan het publiek te tonen. De timing kon dus niet beter en er werd besloten om de vliegbasis als nieuwe uitvalsbasis te gebruiken. In 2014 werd het NMM dan ook officieel geopend door Koning Willem-Alexander. Een goede zet waardoor het museum het meest complete overzicht van de Nederlandse militaire geschiedenis aan zijn bezoekers kan tonen.

Collectie

De collectie loopt terug tot 5000 jaar geleden met bijvoorbeeld pijlpunten uit het stenen tijdperk tot de nieuwste technologisch geavanceerde snufjes van het leger anno 2017. Heel de geschiedenis van de strijdmacht komt er voorbij. Het NMM beschikt over meer dan 180.000 objecten die online terug te vinden zijn.

Rondleidingen

Bezoekers die wat meer informatie willen over de collectie kunnen ook altijd om een rondleiding vragen. Voor een groep van maximaal 20 personen is het mogelijk om bij betaling van 75 euro een rondleiding langs alle pronkstukken te krijgen. Een perfecte gelegenheid voor een bedrijfsuitje of kinderfeestje dus. Geef dit wel minstens 8 dagen van tevoren door aan het NMM.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

  • Ontdek:

  • 3 video's

  • 8 foto's

  • 0 artikelen

Museuminfo

De collectie van het Nationaal Militair Museum

Nationaal Militair Museum

Verlengde Paltzerweg 1
3768 MX Soest

Openingstijden

Dinsdag: 10:00 – 17:00 uur
Woensdag: 10:00 – 17:00 uur
Donderdag: 10:00 – 17:00 uur
Vrijdag: 10:00 – 17:00 uur
Zaterdag: 10:00 – 17:00 uur
Zondag: 10:00 – 17:00 uur