U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd

| 02 augustus 2018 t/m

Commentaar (1)
5.0

1 keer beoordeeld
U dient ingelogd te zijn voordat u een beoordeling kan geven.

Inloggen    of    Registreren

Een reactie op "Nationaal Militair Museum 360 – Overzicht"

1. freerk72 schreef:

mooi om te zien via museum tv en via museum tv kom ik er achter dat nederland zeker leuke museums hebben en dat ik die eens ga bekijken.
    top ga zo door met de trailers te maken.

Nationaal Militair Museum 360 – Overzicht

Bekijk het Nationaal Militair Museum zoals je het nog nooit hebt gezien! Met de nieuwe 360 graden video's waan je je in het museum vanuit het comfort van je eigen huis.

In samenwerking met het Nationaal Militair Museum presenteren wij een speciale serie video’s in 360 graden. Als je een Vr-bril hebt zal het net lijken alsof je midden in het museum staat. Conservator Dirk Staat leidt je rond in het Arsenaal. Dit is de grootste zaal van het museum die gevuld is met allerlei militaire voertuigen. De 360 graden video’s maken het mogelijk om vanuit huis zonder de sturende blik van de camera rond te kijken in het museum. De video’s zijn ook gewoon op je mobiel, tablet of computer te bekijken. Beweeg je apparaat om je kijkrichting te bepalen. In de video’s staat een viertal voertuigen centraal die ooit werden ingezet door het Nederlandse leger.

Dornier Do 24K

Een watervliegtuig met een spanwijdte van 27 meter vult de ruimte met haar indrukwekkende grootte. De Dornier Do 24K werd in Nederlands Indië ingezet voor verkenningsvluchten en reddingsacties. Naar schatting zijn zo’n 11.000 mensen gered door dit type vliegtuig.

Mustang P51

De Mustang’s werden veelvuldig ingezet door de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog. Door hun lichte gewicht en hoge brandstofcapaciteit was het mogelijk om in één keer van Londen naar Berlijn te vliegen én weer terug. Mede door de Mustang P51 waren de geallieerden dominant in de lucht.

Leopard 2a6

Deze tank wordt nog steeds door het Nederlandse leger gebruikt. Door de enorme hoeveelheid paardenkracht (1500) is hij snel en wendbaar. De Leopard gaat 75 km/u vooruit en 30 km/u achteruit.

Nationaal Militair Museum

Het Nationaal Militair Museum schenkt aandacht aan het heden en verleden van de Nederlandse krijgsmacht. Op de voormalige luchtbasis Soesterberg loop je rond door het militaire verleden van Nederland. De collectie bestaat uit modern wapentuig, maar ook objecten uit de middeleeuwen en zelfs de prehistorie. Daarnaast zijn geregeld tijdelijke tentoonstellingen te zien die dieper ingaan op een specifiek onderwerp of persoon die belangrijk is geweest in het militaire leven van Nederland.

Kijk voor meer informatie op de website van het Nationaal Militair Museum.

• Ontdek:

• 5 video's