U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd
f

Museum Nagele – Collectie

| 11 december 2017 t/m

Commentaar (0)
0.0

Beoordeel als eerste
U dient ingelogd te zijn voordat u een beoordeling kan geven.

Inloggen    of    Registreren

0 reacties op "Museum Nagele – Collectie"

Geef een reactie

Museum Nagele – Collectie

Museum Nagele biedt een kijkje in het ontstaan van Nagele en haar unieke plaats in de architectuurgeschiedenis.

Deze video’s zijn mede mogelijk gemaakt dankzij de bijdrage van de Provincie Flevoland.

“Nieuwe Bouwen” in Nagele

Nergens in Nederland is een beter en mooier voorbeeld van de bouwstijl “Nieuwe Bouwen” te vinden dan in Nagele. Deze bouwstijl kenmerkt zich door zijn functionaliteit, transparantie, ruimte, licht en lucht en heeft een enorme verandering teweeg gebracht in de architectuur. In de permanente expositie van dit museum is hiervan een schat aan informatie te vinden. De tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met het NAI (het Nederlands Architectuur Instituut in Rotterdam). Hierbij staan onder andere de verhalen van ontwerpers Rietveld, Merkelbach en Van Eyck in de hoofdrol. Door middel van een wandelroute komen de verhalen van deze grote namen pas echt tot leven.

Buitenexpositie

Nagele heeft een uitzonderlijke plek als het gaat om de geschiedenis van architectuur. Na de drooglegging van de Noordoostpolder in 1942, werd het dorp opnieuw vormgegeven. Zodoende kregen architecten de kans hun vernieuwende ideeën uit te werken. Hiermee is het dorp heel anders van opzet dan de andere dorpen in de polder. Het dorp kreeg destijds al veel belangstelling door zijn ruime aanleg, veel groen en platte daken. De wandeling loopt langs verschillende hoogtepunten in Nagele. Naast het museum ligt bijvoorbeeld een basisschool, ontworpen door Aldo van Eyck. Ook de andere twee basisscholen van Nagele zijn ontworpen door van Eyck, en zijn rijksmonumenten. Naast deze rijksmonumenten liggen de huizen van bekende architecten Jan en Gerrit Rietveld, Mart Stam, Lotte Stam-Beese en Ernest Groosman ook in de buurt van het museum. Kortom, er is niet alleen veel te zien in Museum Nagele, maar ook zeker daarbuiten.

Tijdelijke expositie

Naast de permanente expositie en buitenexpositie, zijn er allerlei nieuwe exposities te zien in Museum Nagele. Elke drie maanden wordt er een nieuwe expositie ingericht. Deze exposities gaan over verschillende onderwerpen die in het teken staan van architectuur en (met name beeldende) kunst.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

  • Ontdek:

  • 2 video's

  • 30 foto's

  • 0 artikelen

Museuminfo

Museum Nagele – Collectie

Museum Nagele

Ring 23

8308 AL NAGELE

0527 65 30 77

info@museumnagele.nl

 

 

Openingstijden

Openingstijden

Maandag: Gesloten

Dinsdag: Gesloten

Woensdag: Gesloten

Donderdag: 13.00 – 17.00

Vrijdag: 13.00 – 17.00

Zaterdag: 13.00 – 17.00

Zondag: 13.00 – 17.00

Op nieuwjaarsdag, eerste paasdag, Koningsdag, eerste kerstdag en tweede kerstdag gesloten.