U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd
f

De collectie van Museum Volkenkunde

| 10 augustus 2016 t/m

Commentaar (0)
0.0

Beoordeel als eerste
U dient ingelogd te zijn voordat u een beoordeling kan geven.

Inloggen    of    Registreren

0 reacties op "De collectie van Museum Volkenkunde"

Geef een reactie

De collectie van Museum Volkenkunde

Museum Volkenkunde is een museum over mensen, gevestigd in een monumentaal pand op loopafstand van station Leiden-Centraal.

Museum Volkenkunde stelt wisselende exposities tentoon. In de vaste tentoonstelling toont het objecten uit acht cultuurgebieden. Voorwerpen die allemaal een menselijk verhaal vertellen. Verhalen over menselijke thema’s zoals rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten.  Ze maken je nieuwsgierig naar de enorme culturele verschillen die de wereld rijk is. Van Oceanië tot de Noordpoolgebieden, van Geisha tot de Boeddha en van Mekka tot Leiden. In Museum Volkenkunde ontdek je dat we op een aantal verschillen na, allemaal hetzelfde zijn: mens.

Collectie en locatie

Het museum is gevestigd op slechts 5 minuten loopafstand van het station Leiden-Centraal aan de Steenstraat 1. Het is mooi gelegen aan een kanaal en parkje met daarin een enorm hoge totempaal. Het museum focust zich op de menselijke cultuur in al haar aspecten. De collectie is dan ook verdeeld over Afrika, China, Circumpolaire gebieden, Insulair Zuidoost-Azie, Zuid- en vasteland Zuidoost-Azie, Japan en Korea, Midden- en Zuid-Amerika, Noord-Amerika, Oceanie en het Midden-Oosten, West- en Centraal Azie. Het museum is erg belangrijk voor de overheid, het vindt namelijk zijn oorsprong vanuit de overheid dat in 1837 het ’s Rijks Ethnographisch Museum opende. De collectie is hierdoor van onschatbare waarde. Al eeuwenlang wordt er aan deze collectie steeds beter gemaakt.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

  • Ontdek:

  • 3 video's

  • 16 foto's

  • 0 artikelen

Museuminfo

De collectie van Museum Volkenkunde

Museum Volkenkunde
Steenstraat 1
2312 BS Leiden
088 004 2800
info@volkenkunde.nl

Openingstijden

Dinsdag: 10:00 – 17:00 uur
Woensdag: 10:00 – 17:00 uur
Donderdag: 10:00 – 17:00 uur
Vrijdag: 10:00 – 17:00 uur
Zaterdag: 10:00 – 17:00 uur
Zondag: 10:00 – 17:00 uur
Tijdens  de schoolvakanties is het museum ook geopend op maandag.