U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd

| 26 januari 2017 t/m

Commentaar (0)
0.0

Beoordeel als eerste
U dient ingelogd te zijn voordat u een beoordeling kan geven.

Inloggen    of    Registreren

0 reacties op "De collectie van het Museum van de Twintigste Eeuw"

De collectie van het Museum van de Twintigste Eeuw

Het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn vertelt aan de hand van honderden voorwerpen en tientallen interieurs over het dagelijks leven in de vorige eeuw.

Feest der herkenning

Hoewel je soms verbaasd bent over wat er allemaal is veranderd in de twintigste eeuw, zul je ook veel herkennen. Die oude woonkamer doet denken aan de kamer van oma. Op die bromfiets heeft vader jaren rondgereden. Met dit speelgoed speelde ik vroeger ook en die radio stond bij ons thuis! Zie het het in het museum van de 20e eeuw.

Het Museum van de 20e eeuw is een waar Feest der Herkenning. Je ontdekt leuke voorwerpen van vroeger, maar leert ook over armoede, hard en lang werken en eenvoudige woonomstandigheden. Niet eerder veranderde er in één eeuw zoveel als in de twintigste eeuw! Een eeuw die iedereen meer vrije tijd bezorgde, een ieder mobieler maakte, denk maar aan auto en (brom)fiets, een eeuw die ons over de hele wereld liet communiceren en onze samenleving drastisch veranderde.

Museum voor iedereen

Jong en oud herkent zaken in dit museum. Voor de één is dat het constructiespeelgoed Meccano, voor de ander de oranje emaillen potten en pannen. De eerste spelcomputer met Pong of de oude videorecorder met pianotoetsen misschien. Het interieur van de Grutters-winkel of van de Fourniturenzaak. Het lavet in de oude badkamer of de kolenkachel in de jaren ‘50 huiskamer. Voor alle bezoekers zijn er herkenbare nostalgische objecten te bekijken. Vaak in een treffende opstelling als een oud klaslokaal, een winkelstraat of een keukeninterieur.

Tentoonstellingen

Het Museum toont in een groot aantal vaste opstellingen de vele ontwikkelingen in de twintigste eeuw, maar heeft in drie zalen ook steeds wisselende exposities. Zo is er steeds iets nieuws te ontdekken. Op de site van het museum treft u het meest actuele aanbod van activiteiten en tentoonstellingen aan.

Oude gevangenis

Het Museum van de Twintigste Eeuw is gevestigd in een oude gevangenis op het prachtige Oostereiland bij de mooie haven van Hoorn. Daar beschikt het museum over een ruime MuseumShop en een Open Depot waar het publiek zelf kan zien wat er zoal wordt verzameld en beheerd. De entree van het Museum van de Twintigste Eeuw is te bereiken via de binnenplaats van de voormalige gevangenis op het Oostereiland

Kijk voor meer informatie ook op de website.

• Ontdek:

• 3 video's