U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd
f

Museum Tongerlohuys

| 16 november 2018 t/m

Commentaar (0)
0.0

Beoordeel als eerste
U dient ingelogd te zijn voordat u een beoordeling kan geven.

Inloggen    of    Registreren

0 reacties op "Museum Tongerlohuys"

Geef een reactie

Museum Tongerlohuys

Stap binnen in Museum Tongerlohuys en beleef de geschiedenis van Roosendaal als nooit tevoren. Hier ontmoet je het verhaal van Roosendaal en ga je op reis met 5 iconen.

Deze video’s zijn mede mogelijk gemaakt dankzij het Prins Bernhard Cultuurfonds en het VSBfonds.

Stap binnen in Museum Tongerlohuys en beleef de geschiedenis van Roosendaal als nooit tevoren.

Het museum

Het museum begon als een pastorie voor de Norbertijnen, een kloostergemeenschap. De pastorieën zien er vaak uit als voorname huizen. Dit is ook te zien aan het Tongerlohuys. Het huis heeft naast een prachtige gracht eromheen, ook een erg mooie bouw. Het heeft een schilddak dat dateert uit 1732 en aan de voorzijde twee lage vleugels.

 

Het verhaal van Roosendaal

Bij binnenkomst ga je op een historische ontdekkingsreis met vier historische personages. Je leert over de religieuze achtergrond van Roosendaal door niemand minder dan de Norbertijnen zelf. Ook luister je naar het verhaal van de conducteur. Die vertelt je hoe de handel via boten veranderde in de handel via spoorwegen. Waar handelde Roosendaal in? Destijds handelde men in turf. Naast de conducteur die het vervoeren van turf mogelijk maakte, maak je ook kennis met Burgemeester Schoonheyt (1851 – 1893). Hij speelde een nog belangrijkere rol in het verbeteren van de handelsstad Roosendaal. Hij maakte deze ontwikkeling van betere transport in Roosendaal mogelijk en hier hebben we tot vandaag de dag nog profijt van. Als laatste maak je kennis met het Liga meisje. Zij vertelt het verhaal over de vele fabrieken die zich na 1854 vestigden in Roosendaal. Zo was er een suikerfabriek , maar werden er ook borstels en sigaren geproduceerd. Naast vele beschikbare banen en een hoge nijverheid, groeide de bevolking ook erg hard. In de loop van de twintigste eeuw vestigden er andere bedrijven in Roosendaal: Philips, Red Band met de bekende snoep en LIGA met de heerlijke koeken. Kom dus proeven van de geschiedenis in Museum Tongerlohuys en laat je verassen door een vijfde personage. Wil je weten wie het is? Kom dan snel langs of bekijk de video’s op onze site.

  • Ontdek:

  • 2 video's

  • 16 foto's

  • 0 artikelen

Museuminfo

Museum Tongerlohuys

Tongerlohuys
Kerkstraat 1
4701 HT

Roosendaal
0165-555 555

info@tongerlohuys.nl

Openingstijden

Maandag: Gesloten

Dinsdag: 13.30-17.00

Woensdag: 13.30-17.00

Donderdag: 13.30-17.00

Vrijdag: 13.30-17.00

Zaterdag: 13.30-17.00

Zondag: 13.30-17.00