Museum Soest

Museum Soest

Museum Soest wil het culturele erfgoed van de gemeente Soest behouden en onderhouden. Het museum heeft vaste en wisselende exposities.

In het oude klooster, Huize St. Jozef, aan de Steenhoffstraat vind je Museum Soest.

Vaste exposities

Het museum heeft een aantal vaste exposities, zoals een stijlkamer, een wagenmakerij, een schoolklasje, een winkel en nog veel meer wat de stad te visualiseert. Ook zijn er veel gebruiksvoorwerpen te zien uit grootmoeders tijd, wat een duidelijk beeld schetst van werken en wonen in Soest en Soesterberg. Er is ook hedendaagse kunst te bewonderen.

Alle exposities die te zien zijn worden door de vrijwilligers van het museum samengesteld. Het bestuur geeft een kader aan de ingebrachte ideeën en zo wordt er een keuze gemaakt. Deze exposities dragen het karakter van de geschiedenis en de historie van gemeente Soest. Het doel van het museum is het behouden en onderhouden van het cultureel erfgoed van de gemeente Soest.

Kunstenaars uit Soest en Soesterberg krijgen ook de mogelijkheid om hun kunstwerken te tentoonstellen in het museum. Zo heeft museum Soest een lange periode van meerdere exposities gewijd aan het Huis van Oranje.

Wisselende exposities

De wisselexposities, dit zijn nieuwe exposities die om de drie maanden wijzigen, worden door de werkgroep exposities samengesteld. Deze exposities kunnen van alles zijn, schilderijen, beelden, maar bijvoorbeeld ook een meccano expositie voor kinderen. De exposities zijn te bezichtigen op zowel de begane grond als op de 1e en 2e verdieping.

  • Ontdek:

  • 0 video's

  • 0 foto's

  • 0 artikelen

Museuminfo

Museum Soest

Museum Soest

Steenhoffstraat 46

3764 BM Soest

035 602 3878

info@museumsoest.nl

Openingstijden

Normale openingstijden:

Maandag: gesloten

Dinsdag: gesloten

Woensdag: gesloten

Donderdag: gesloten

Vrijdag: gesloten

Zaterdag: 13.30 – 17.00

Zondag: 13.30 – 17.00

 

Afwijkende openingstijden:

Tussen 1 april tot en met 31 oktober is het museum op woensdag en vrijdag ook geopend.

Woensdag: 13.30-17.00

Vrijdag: 13.30-17.00