U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd
f

Museum Schokland – Collectie

| 10 december 2017 t/m

Commentaar (0)
0.0

Beoordeel als eerste
U dient ingelogd te zijn voordat u een beoordeling kan geven.

Inloggen    of    Registreren

0 reacties op "Museum Schokland – Collectie"

Geef een reactie

Museum Schokland – Collectie

Museum Schokland is gevestigd in Flevoland. Dit museum heeft een grote collectie gesteenten, fossielen, historische voorwerpen, kaarten, foto's en films.

Deze video’s zijn mede mogelijk gemaakt dankzij de bijdrage van de Provincie Flevoland.

In de Middelbuurt op Flevoland vind je het museum Schokland. Het museum bevind zich in een historische kerk uit 1834 en vormt een duidelijk punt in het mooie landschap van de Noordoostpolder. Sinds de drooglegging in 1942 is dit voormalige eiland deel geworden van een provincie, namelijk van Flevoland. Museum Schokland is een regionaal museum dat inzicht bied op, natuurhistorie, geschiedenis en nog veel meer. Oftewel ook hoe het Noordoostpoldergebied is ontstaan. Omdat het eiland in 1995 op de werelderfgoedlijst van UNESCO is geplaatst, wil Museum Schokland door middel van exposities en educatie deze waarden uitdrukken.

Wat is er te zien in museum Schokland?

De vaste tentoonstelling, geeft een beeld van het ontstaan van het Noordoostpoldergebied, namelijk de drooglegging en het leven van de bevolking. Dit wordt laten zien doormiddel van bouwkundige modellen, foto’s en historische films. Een echt hoogtepunt is dat er menselijke voetafdrukken te zien zijn van ongeveer 4000 jaar oud. Deze werden in 1984 gevonden en behoren tot een van de oudsten van West-Europa.

Het buitengebied omslaat ongeveer een hectare, hier vind je nog een paar overblijfselen van de vroegere bewoning. Daarnaast vind je ook stenen waterkelders waar drinkwater werd opgevangen, een houten palenscherm en een houten ijslopersschuur, die destijds onderdak bood aan de ijsvlet.

De brede collectie van museum Schokland omvat gesteenten, fossielen, historische voorwerpen, kaarten, foto’s en films. Vrijwel alle voorwerpen zijn in bruikleen van het Provinciaal Depot voor Bodemvondsten Flevoland.

Ook is het museum een goed begin van een eventuele wandel of fiets tour. Je kan bij het museum ook (beperkt aantal) fietsen huren om je tour mee te beginnen. In de museumshop kan je daarnaast allerlei interessante routes vinden, waaronder de Archeoroute. Deze is speciaal gemaakt voor kinderen. Tijdens deze interessante en mooie wandeling, kom je in contact met kinderen die ooit op het Schokland eiland hebben geleefd en wat hun leefwijze was.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

  • Ontdek:

  • 2 video's

  • 7 foto's

  • 0 artikelen

Museuminfo

Museum Schokland – Collectie

Museum Schokland
Middelbuurt 3
8319 AB
Schokland, Nederland

Openingstijden

Maandag: Gesloten
Dinsdag: Gesloten
Woensdag: Gesloten
Donderdag: Gesloten
Vrijdag: 11:00 – 17:00
Zaterdag: 11:00 – 17:00
Zondag: 11:00 – 17:00