U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd
f

Museum Prinsenhof Delft ‘Willem van Oranje is hier’

| 19 oktober 2018 t/m 03 maart 2019

Commentaar (0)
0.0

Beoordeel als eerste
U dient ingelogd te zijn voordat u een beoordeling kan geven.

Inloggen    of    Registreren

0 reacties op "Museum Prinsenhof Delft ‘Willem van Oranje is hier’"

Geef een reactie

Museum Prinsenhof Delft ‘Willem van Oranje is hier’

19 oktober 2018 t/m 03 maart 2019

Maak kennis met een van de belangrijkste personen in de Nederlandse geschiedenis; Willem van Oranje. Hier ontdek je zijn verhaal en welke rol hij speelde voor het Nederland van nu. Hier ontdek je het begin en het einde van deze belangrijke man.

Ontdek een van de belangrijkste gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis; De moord op Willem van Oranje in Museum Prinsenhof Delft. Hier is nu een prachtige tentoonstelling ‘Willem van Oranje is hier’ te bezichtigen.
Tijdens deze tentoonstelling leer je Willem van Oranje echt kennen. Hier word het verhaal verteld van zijn jeugd, familie en heerschappij. Door middel van prachtige animaties, audio en schaduwspel leer je het verhaal van begin tot eind.

Wie is Willem van Oranje nou eigenlijk?

Willem van Oranje is een van de voor ouders van onze huidige koning. Hij begon zijn loopbaan in dienst van keizer Karel V. De opvolger van Karel V was Filips II. Willem van Oranje was fel tegen het beleid van Filips II. Hierdoor ontstond uiteindelijk de 80 jarige oorlog. Willem van Oranje was vogelvrij verklaard door Filips II en vluchtte naar Delft. Hier werd een hof voor hem ingericht en vanaf toen heette het; Het Prinsenhof. Vanuit hier kon hij zijn beleid voortzetten. Hij stond namelijk voor godsdienstvrijheid en gewetensvrijheid voor iedereen. Na goedkeuring door de Staten-Generaal der Nederlanden werd dit pamflet gedrukt en wijds verspreid.

Willem van Oranje in het hier en nu.

In het Prinsenhof treed je in zijn voetsporen. Hij legde de basis van het Nederland dat we nu kennen. Kom er tijdens je bezoek achter welke rol hij speelde in de opstand tegen de Spaanse overheersers tijdens zijn Delftse jaren. En wat is zijn invloed op het Nederland van nu? Is hij inderdaad de Vader des Vaderlands? De discussie over godsdienstvrijheid en vrijheid van meningsuiting is nog steeds een hot item. Het verhaal van Willem van Oranje is dus niet alleen actueel, maar biedt ook stof tot nadenken.

De tentoonstelling en randprogrammering zijn mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van Rabobank, Ruitenburg adviseurs & accountants, Van der Mandele Stichting en Gemeente Delft.

  • Ontdek:

  • 2 video's

  • 6 foto's

  • 0 artikelen

Museuminfo

Museum Prinsenhof Delft ‘Willem van Oranje is hier’

Sint Agathaplein 1
2611 HR
Delft
(015) 260 23 58
info-prinsenhof@delft.nl

Openingstijden

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 11.00-17.00
Woensdag: 11.00-17.00
Donderdag: 11.00-17.00
Vrijdag: 11.00-17.00
Zaterdag: 11.00-17.00
Zondag: 11.00-17.00