U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd
f

Museum Oud Amelisweerd (MOA)

| 05 oktober 2018 t/m 18 augustus 2018

Commentaar (0)
0.0

Beoordeel als eerste
U dient ingelogd te zijn voordat u een beoordeling kan geven.

Inloggen    of    Registreren

0 reacties op "Museum Oud Amelisweerd (MOA)"

Geef een reactie

Museum Oud Amelisweerd (MOA)

In Museum Oud Amelisweerd (MOA) loop je over een imposant landgoed, genietend van de natuur. Ook in het museum zelf is veel natuur te vinden in de grote collectie kunstwerken waar het museum over beschikt.

Let op: Museum Oud Amelisweerd is voor onbepaalde tijd gesloten!

De rust van Museum Oud Amelisweerd

Als er een centraal thema is te vinden bij Museum Oud Amelisweerd dan is dat wel natuur. Het rustieke landhuis waarin het haar collectie toont ligt op een steenworp afstand van Utrecht midden tussen een aantal landgoederen. Oud-bewoner baron Taets van Amerongen omringde zich met een grote oase van groene flora. Een wandeling over de landgoederen heeft iets romantisch. De beekjes en wateren, de kronkelende paadjes, en de weelderige natuur, zijn zeer rustgevend om te ervaren. Het is misschien geen wonder dat Lodewijk Napoleon dit koos als één van zijn buitenhuizen en er veel tijd doorbracht.

Het landhuis is ingericht om de relatie tussen mens en natuur te verkennen. Alle wanden in het landhuis zijn behangen met mooie afbeeldingen van de natuur. Er is bewust voor gekozen om op dit behang alleen vredevolle composities te tonen. Er is veel natuur, de mensen die er op staan lijken tevreden met elkaar te zijn, en er is geen strijd te vinden. De wilde aspecten van de natuur en de mensheid worden zoveel mogelijk genegeerd in Museum Oud Amelisweerd. Zo is er ook een 250 jaar oud behang uit Noord-China te vinden. Ook hierop zijn mensen bezig met de natuur.

Flower Power

Op het moment vindt in Museum Oud Amelisweerd een tentoonstelling plaats over het gebruik van bloemen in de kunst. Zo is er onder andere een prachtig servies te zien dat is beschilderd met honderden bloemen. In de keuken van het landhuis staan een aantal stolpen met daaronder kleine gedetailleerde sculpturen van bloemen. Deze werden gemaakt nadat wijdverbreid werd geaccepteerd dat bloemen niet persé door God waren gecrëeerd zodat we er als mens van konden genieten. Vanaf dan komen er wetenschappelijke studies naar de werking en het uiterlijk van bloemen. De kleine kunstwerken die in Museum Oud Amelisweerd zijn te vinden tonen in groot detail hoe de bloemen eruit zien.

 

  • Ontdek:

  • 2 video's

  • 11 foto's

  • 0 artikelen

Museuminfo

Museum Oud Amelisweerd (MOA)

Museum Oud Amelisweerd (MOA)

Koningslaan 9

3981 HD Bunnik

info@moa.nl
030 890 54 60

Openingstijden

Maandag: gesloten

Dinsdag:  gesloten

Woensdag: gesloten

Donderdag: gesloten

Vrijdag: gesloten

Zaterdag: gesloten

Zondag: gesloten