U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd
f

Pareltje: Museum Beelden aan Zee

| 20 februari 2017 t/m

Commentaar (0)
5.0

1 keer beoordeeld
U dient ingelogd te zijn voordat u een beoordeling kan geven.

Inloggen    of    Registreren

0 reacties op "Pareltje: Museum Beelden aan Zee"

Geef een reactie

Pareltje: Museum Beelden aan Zee

Het museum Beelden aan Zee in Scheveningen, gesticht in 1994 door het verzamelaarsechtpaar Theo Scholten en Lida Miltenburg, is het enige Nederlandse museum dat zich uitsluitend richt op de beeldhouwkunst.

Museum Beelden aan Zee gaat op in de duinen en ligt in één van de drukste badplaatsen van het land, nog geen 500 meter ten zuiden van het Kurhaus. Maar eenmaal in het museumgebouw is er van die drukte niets meer te merken. Het gebouw van museum Beelden aan Zee, ontworpen door de Nederlandse architect Wim Quist, past ook bij het thema van haar omgeving: de vorm van het gebouw is namelijk gelijk aan die van een schelp.

Van buitenaf is er nog niets te zien van de beeldhouwkunst die binnen in “de schelp” te ontdekken valt, want er is een hoop te ontdekken. In de verschillende zalen en terrassen worden namelijk zo’n 12 tentoonstellingen per jaar georganiseerd met internationale moderne beeldhouwkunst in de meest uiteenlopende materialen en stijlen. Uniek is het uitzicht op zee vanaf de beeldenterrassen en de Zeezaal waar de wisselende collectie van het museum te zien is, met werk van onder andere Armando, Stephan Balkenhol, Iris Le Rütte, Tony Cragg, Per Kirkeby, Giacomo Manzú, Berlinde De Bruyckere, Igor Mitoraj, Jan Meefout, Kiki Smith en vele anderen. De vaste collectie van Beelden aan Zee bevat anno nu meer dan 1000 beelden, ongeveer 1000 gipsmodellen en enkele honderden penningen. De collectie varieert van portretten tot monumentale, meer dan levensgrote beelden.

MuseumTV bezocht onlangs nog het mooie Museum Beelden aan Zee, maar in de ook in de zomer is het heerlijk om over de beeldenterassen en patio’s te lopen, of iets te drinken op het zonnige terras, afgeschermd van de drukte van de boulevard. In het museumcafé wisselt de kaart steeds met de seizoenen en ook voor de kinderen is het museum aan de kust leuk, met gratis te verkrijgen speurtochten en kijkwijzers voor diverse leeftijdgroepen (kinderen van 3-7 jaar, kinderen van 8-12 jaar en kinderen op het voorgezet onderwijs).

Kijk voor meer informatie ook op de website.

Deze video’s zijn onderdeel van een reeks waarin kleinere museumpareltjes in Nederland worden vastgelegd door jonge opkomende filmmakers.

  • Ontdek:

  • 3 video's

  • 0 foto's

  • 0 artikelen

Museuminfo

Pareltje: Museum Beelden aan Zee

Museum Beelden aan Zee
Harteveltstraat 1
2586 EL Den Haag
070 358 58 57
info@beeldenaanzee.nl

Openingstijden

Maandag:       Gesloten
Dinsdag:         10:00 – 17:00
Woensdag:     10:00 – 17:00
Donderdag:    10:00 – 17:00
Vrijdag:           10:00 – 17:00
Zaterdag:        10:00 – 17:00
Zondag:          10:00 – 17:00