U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd

| 03 november 2017 t/m

Commentaar (0)
0.0

Beoordeel als eerste
U dient ingelogd te zijn voordat u een beoordeling kan geven.

Inloggen    of    Registreren

0 reacties op "Mauritshuis & Galerij Prins Willem V"

Mauritshuis & Galerij Prins Willem V

In het Mauritshuis komt de Gouden Eeuw op compleet tot leven, laat je betoveren door grootmeesters als Rembrandt en Vermeer.

In het Mauritshuis is het beste van de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw te zien. In de intieme zalen en kabinetten van het monumentale pand vind je meesterwerken als Vermeers Meisje met de parel, De anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, Het puttertje van Fabritius en De stier van Potter. Daarnaast bevat de collectie ook genrestukken van Jan Steen, landschappen van Ruysdael, stillevens van Coorte en portretten van Rubens.

Galerij Prins Willem V

De galerij van Prins Willem V is een verborgen kroonjuweel in het Mauritshuis. In 1774 liet de prins deze kamer aanleggen voor zijn kunstcollectie. Pronkend met zijn rijkdom hingen de muren helemaal vol. Zijn schilderijenverzameling vormde dan ook de fundatie waarop de collectie van het Mauritshuis is gebaseerd. Tegenwoordig is deze galerij weer in ere hersteld, zo hangen er schilderijen van Rembrandt, Steen en Potter. Met de luxueuze kroonluchters en gordijnen straalt de Galerij Prins Willem V een en al vorstelijkheid uit.

Zuiderburen: Portretten uit Vlaanderen

Van 7 september 2017 tot en met 14 januari 2018 is in het Mauritshuis ook de tentoonstelling Zuiderburen: Portretten uit Vlaanderen 1400-1700 te zien, met belangrijke werken van Rogier van der Weyden, Hans Memling, Peter Paul Rubens en Anthony van Dyck uit de collectie van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen. Samen met schilderijen uit de eigen collectie en die van het Rijksmuseum vertellen ze het verhaal van drie eeuwen Vlaamse portretkunst.

Activiteiten

Kom meer te weten over het Mauritshuis en onze collectie. We organiseren namelijk een wisselend programma met leuke en leerzame activiteiten voor jong en oud. Elke werkdag om 16.15 uur is er bijvoorbeeld Verhaal op Zaal: een kort kunstpraatje op zaal over een kunstenaar, schilderij of onderwerp. Iedere laatste zondag van de maand kun je bovendien meedoen aan de Familiedag. Bekijk daar samen met een museumdocent de mooiste en spannendste schilderijen, ga zelf aan de slag in onze Kunstwerkplaats of op onderzoek in de tentoonstelling met (speur)opdrachten.

App

Liever op eigen houtje het museum ontdekken? Download onze gratis Mauritshuis app en volg een korte tour langs de hoogtepunten, duik dieper de Gouden Eeuw in, of ga zelf op zoek in de collectie. In de Mauritshuis Tour vind je informatie over alle schilderijen in het museum. Bij de belangrijkste kunstwerken krijg je boeiende uitleg om naar te luisteren, aangevuld met foto’s en filmpjes. De Mauritshuis app is gratis te downloaden in de App Store of Google Play Store.

Familie-doe-pakket

Met de hele familie het Mauritshuis bezoeken? Leen dan het Familie-doe- pakket bij de balie van het museum. Een tas boordevol leuke spelletjes, opdrachten, gedichten en muziek voor de hele familie. Dit is dus leukste manier om samen de wereldberoemde schilderijen van het Mauritshuis op een speelse manier te leren kennen.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

• Ontdek:

• 3 video's