U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd
f

Robert Mapplethorpe, een perfectionist

| 22 april 2017 t/m 27 augustus 2017

Commentaar (0)
5.0

1 keer beoordeeld
U dient ingelogd te zijn voordat u een beoordeling kan geven.

Inloggen    of    Registreren

0 reacties op "Robert Mapplethorpe, een perfectionist"

Geef een reactie

Robert Mapplethorpe, een perfectionist

22 april 2017 t/m 27 augustus 2017

Tot en met 27 augustus presenteert de Kunsthal Rotterdam een groots retrospectief van het leven en werk van Robert Mapplethorpe (1946 – 1989), een van de meest invloedrijke kunstenaars en fotografen van de 20ste eeuw.

Ruim twee decennia na zijn dood leidt zijn werk nog altijd tot controverse en schuurt het tegen de grenzen van wat artistiek mogelijk is. De tentoonstelling biedt een indrukwekkend overzicht van zijn carrière, vanaf de eerste werken eind jaren zestig tot zijn doorbraak in de kunstwereld in de jaren tachtig.

De ruim tweehonderd foto’s en objecten schijnen een nieuw licht op zijn favoriete genres: portretten, zelfportretten, naakten en stillevens. Na jarenlange afwezigheid wordt het werk van Mapplethorpe voor het eerst op deze grote schaal in Nederland vertoond.

Met zijn fotografie en zijn persoonlijkheid – intens en indringend – vervaagt Mapplethorpe de grenzen tussen leven en kunst. Zijn gedrevenheid om een esthetische perfectie te bereiken, is de kern van zijn werk. De tentoonstelling focust op wat Mapplethorpe ‘perfectie in vorm’ noemt, wat zowel tot uitdrukking komt in zijn fascinatie voor seksueel fetisjisme als in zijn bijna tastbare bloemblaadjes.

‘Robert Mapplethorpe, een perfectionist’ toont de persoonlijke band van Mapplethorpe met zijn modellen, zijn talent om een succesvolle studio te runnen en bovenal zijn ambitie om fotografie te verheffen tot de status van beeldende kunst. De iconische beelden en meesterlijke composities die hem beroemd maakten, worden voorzien van een bredere context. De tentoonstelling, met onder andere de befaamde X, Y en Z Portfolio’s, geeft inzicht in zijn manier van werken en toont het traject van de improviserende start van zijn carrière tot de uiterst gecontroleerde studiopraktijk die hij ontwikkelde tijdens zijn zoektocht naar esthetische perfectie.

De Kunsthal is ook de enige instelling in Europa om deze bijzondere tentoonstelling, samengesteld door het Los Angeles County Museum of Art en het J. Paul Getty Museum in samenwerking met de Robert Mapplethorpe Foundation, te presenteren.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

  • Ontdek:

  • 3 video's

  • 16 foto's

  • 1 artikelen

Museuminfo

Robert Mapplethorpe, een perfectionist

Kunsthal Rotterdam 
Museumpark, Westzeedijk 341
3015 AA Rotterdam
010 – 4400 301
communicatie@kunsthal.nl

Openingstijden

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 10:00 – 17:00 uur
Woensdag: 10:00 – 17:00 uur
Donderdag: 10:00 – 17:00 uur
Vrijdag: 10:00 – 17:00 uur
Zaterdag: 10:00 – 17:00 uur
Zondag: 11:00 – 17:00 uur