U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd
f

Louwman Museum – Collectie

| 21 juli 2017 t/m

Commentaar (0)
0.0

Beoordeel als eerste
U dient ingelogd te zijn voordat u een beoordeling kan geven.

Inloggen    of    Registreren

0 reacties op "Louwman Museum – Collectie"

Geef een reactie

Louwman Museum – Collectie

Het Louwman Museum is hét toonaangevende automuseum van Nederland. De kracht van de collectie ligt in de verscheidenheid aan soorten die Louwman in vele jaren bij elkaar verzamelde.

McLaren Tentoonstelling

Tot 27 augustus 2017 is er in de hal van het museum de McLaren tentoonstelling te zien. McLaren is een van de oudste namen in de Formule 1 die nog steeds actief is. In deze tentoonstelling zijn 16 McLarens te bewonderen uit de periode 1971 tot 2016. Een groot deel heeft meegedaan in de Formule 1. Met drie van de wagens die nu getoond worden, is McLaren zelfs wereldkampioen geworden! Namelijk die van Senna, Häkkinen en Hamilton. Met Max Verstappen die meedoet is het een zeer actueel thema. Bekijk de artbite en krijg een voorproefje van de tentoonstelling.

Het Louwman Museum

Toch heeft één merk een speciaal plekje in het museum. De Rolls-Royce van de lage landen zijn goed vertegenwoordigd. Een verzameling van Nederlandse Spyker auto’s staan midden in het museum. Voor één Spyker, de eerste zes cilinder ter wereld, is er zelfs een speciale uitbouw.

Naast de immense collectie aan auto’s heeft het museum ook een grote zaal ingericht met posters, schilderijen en tekeningen. Allen natuurlijk gewijd aan de automobiel.

Bekende Auto’s in het Louwman Museum

Ook zijn er veel auto’s van bekende mensen. Onder andere de auto’s van James Bond, Sir Winston Churchill en Elvis Presley zijn te zien in het Louwman Museum.

Ook is er een hele bijzondere auto van de Schot Robert Matthewson. Hij liet in 1910 een auto bouwen in de vorm van een zwaan. De ‘praalwagen’ is een van de duurste auto’s ooit gebouwd en was bedoeld om de Maharadja het nakijken te geven. Helaas heeft Matthewson maar kort kunnen genieten van zijn auto. Want tijdens de eerste rit werd deze al van de weg gehaald.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

  • Ontdek:

  • 3 video's

  • 6 foto's

  • 0 artikelen

Museuminfo

Louwman Museum – Collectie

Louwman Museum
Leidsestraatweg 57
2594 BB Den Haag
+31 (0)70 304 7373
info@louwmanmuseum.nl

Openingstijden

Maandag: Gesloten
Dinsdag: 10:00 – 17:00
Woensdag: 10:00 – 17:00
Donderdag: 10:00 – 17:00
Vrijdag: 10:00 – 17:00
Zaterdag: 10:00 – 17:00
Zondag: 10:00 – 17:00