U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd
f

Kattenliefde

| 09 september 2017 t/m 14 januari 2018

Commentaar (0)
0.0

Beoordeel als eerste
U dient ingelogd te zijn voordat u een beoordeling kan geven.

Inloggen    of    Registreren

0 reacties op "Kattenliefde"

Geef een reactie

Kattenliefde

09 september 2017 t/m 14 januari 2018

In de tentoonstelling Kattenliefde duikt de Kunsthal Rotterdam in onze fascinatie met katten. Met kunst van talloze kunstenaars uit verschillende tijdperken kan de kattenliefhebber zich urenlang vermaken.

Katten populairder dan ooit

Ze waren altijd al een populair huisdier maar sinds het internet is er al helemaal niet meer aan te ontkomen. We hebben het natuurlijk over katten. De eigenwijze beestjes halen de raarste fratsen uit en de digitale wereld puilt dan ook uit met video’s en foto’s van hun excentrieke gedrag. Wie kent bijvoorbeeld niet de wereldberoemde ‘Grumpy Cat‘? Na het posten van een foto, ontstond er zo’n grote hype rondom de chagrijnige kat dat ze zelfs de voorpagina van de Wall Street Journal haalde. In verschillende Nederlandse steden zijn ook heuse kattencafés te vinden. Onder het genot van een kopje koffie kunnen bezoekers hier spelen met de aanwezige katten. Al deze populariteit is de Kunsthal Rotterdam niet ontgaan. Het museum presenteert namelijk de tentoonstelling ‘Kattenliefde. Negens levens in de kunst.’

Waar komt die liefde vandaan?

In deze tentoonstelling duikt het museum in onze liefde met katten. Hoe komt het eigenlijk dat we zo’n fascinatie hebben met deze dieren? Komt het omdat we ze schattig vinden of is juist hun rebelse karakter wat ons zo aanspreekt? Aan de hand van schilderijen van katten van door de eeuwen heen wordt geprobeerd op dit soort vragen antwoorden te krijgen.

De collectie

De collectie bestaat uit klassieke schilderijen van verschillende, gerenommeerde kunstenaars. Denk bijvoorbeeld aan Henriëtte Ronner-Knip. Zij hield van het schilderen van dieren en vooral haar schilderijen van katten waren erg populair in de 19e eeuw. Ook het beroemdste werk van Théophile-Alexandre Steinlen, dat hij maakte voor het cafe Le Chat Noir, is er te bewonderen. De afbeelding van de hooghartige kat is een hoogtepunt in de historie van kattenkunst. Hiernaast zijn er ook werken van Picasso, Karel Appel en Walasse Ting te bewonderen. Ook hedendaagse kunst van namen als David Shrigley en Ayako Rokkaku is van de partij. Daarnaast mag u de collectie van de majestueuze kattenfoto’s van Marie Cécile Thijs absoluut niet missen.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

  • Ontdek:

  • 3 video's

  • 14 foto's

  • 0 artikelen

Museuminfo

Kattenliefde

Museumpark
Westzeedijk 341
3015 AA Rotterdam

Openingstijden

Maandag: Gesloten

Dinsdag: 10:00 – 17:00

Woensdag: 10:00 – 17:00

Donderdag: 10:00 – 17:00

Vrijdag: 10:00 – 17:00

Zaterdag: 10:00 – 17:00

Zondag: 11:00 – 17:00