U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd

| 13 november 2018 t/m

Commentaar (0)
0.0

Beoordeel als eerste
U dient ingelogd te zijn voordat u een beoordeling kan geven.

Inloggen    of    Registreren

0 reacties op "Kempenmuseum De Acht Zaligheden – Collectie"

Kempenmuseum De Acht Zaligheden – Collectie

Loop rond door de tuinen en gebouwen bij het Kempenmuseum, en leer alles over de levensstijl van de Kempische bevolking!

Deze video’s zijn mede mogelijk gemaakt dankzij het Prins Bernhard Cultuurfonds en het VSBfonds.

Altijd al willen weten hoe het leven was in de Nederlandse Kempen in Brabant? Breng dan een bezoek aan Kempenmuseum De Acht Zaligheden.

Het pand

Het pand van het Kempenmuseum De Acht Zaligheden is niet het authentieke gebouw uit het begin van de 20eeeuw. In 1910 werd het namelijk verwoest door een blikseminslag. Op de fundamenten werd een nieuwe Kempische langgevelboerderij gebouwd. Wat tot 1974 nog een actieve boerderij was in de Kempen in Brabant, is sinds 1979 Kempenmuseum De Acht Zaligheden.

Samenwerken om er het beste van te maken

Door dat de mensen in de Kempen arm waren en weinig middelen hadden, gingen ze samenwerken. Zo maakten ze er samen het beste van. Samenwerken, maar vooral ook hard werken om weer bovenop tegenslagen te komen. Dat is hoe het er in de 19e en 20e eeuw aan toe ging in de acht dorpen in de Kempen in Brabant. Deze acht dorpen worden samen ook wel de acht zaligheden genoemd.

Beleef de historie van de Kempen

Op deze boerderij herleef je de historie van 1850 tot 1950 en kom je erachter hoe de Kempische mensen woonden en leefden in deze agrarische omgeving. Door de slechte zandgrond in de omgeving was het moeilijk om als boer te leven en was het een hard en armoedig bestaan. Ontdek welke ambachten werden uitgeoefend en welke materialen werden gebruikt tijdens de landbouw.

Dus kom langs bij het Kempenmuseum De Acht Zaligheden, loop rond door de tuinen, de schuren en de boerderij en krijg het gevoel terug te zijn gegaan in de geschiedenis!

• Ontdek:

• 2 video's