U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd
f

Kasteel De Haar – Collectie

| 14 juni 2018 t/m

Commentaar (1)
5.0

1 keer beoordeeld
U dient ingelogd te zijn voordat u een beoordeling kan geven.

Inloggen    of    Registreren

Een reactie op "Kasteel De Haar – Collectie"

  1. anne.malia@btopenworld.com schreef:

    Prachtig gebouw, mooie film en heel interessant.

Geef een reactie

Kasteel De Haar – Collectie

Kasteel de Haar kende beroemde bezoekers als Yves Saint Laurent, Roger Moore, Michael Caine en Joan Collins. In dit prachtige kasteel kun je ronddwalen door de vele kamers en zalen.

Kasteel De Haar

Kasteel De Haar werd, waarschijnlijk, al in de loop van 13e eeuw gebouwd. De eerste geschriften van het aan een aftakking van de Rijn gelegen gebouw stammen uit het jaar 1391. Het kasteel was eigendom van een lid van de familie Van de Haar. Nadat Josyna van de Haar met Dirk van Zuylen trouwde, werd het gebouw eigendom van de familie Van Zuylen.

Verschillende stormen en oorlogen deden het gebouw weinig goeds. Tegen de tijd dat het in de 19e eeuw werd geërfd door baron Etienne van Zuylen van Nijevelt was het veranderd in een ruïne. Zijn vrouw, Hélène de Rothschild, was schatrijk. Samen huurden ze Pierre Cuypers in om een nieuw kasteel de Haar te bouwen. Cuypers ontwierp later nog de gebouwen van het Rijksmuseum en Amsterdam Centraal.

De baron en zijn vrouw omringden zich vanaf het begin al met veel van hun vrienden. Er waren altijd mensen over de vloer. Na de Tweede Wereldoorlog zet hun zoon, Egmont, de traditie voort. Uiteindelijk kwamen grote namen als Koningin Emma, Brigitte Bardot, Yves Saint Laurent, Roger Moore, Michael Caine en Joan Collins langs op Kasteel De Haar.

Wat is er te zien?

Kasteel de Haar is nog volledig ingericht zoals de baron en zijn vrouw er in leefden. Hierdoor is het net alsof je honderd jaar geleden bij ze op bezoek bent. Je kan urenlang ronddwalen door de vele kamers en zalen in het kasteel. Een hoogtepunt van deze kamers is de Batterie de Cuisine. Hier is een serie pannen en casseroles te zien met de naam Haarzuylen ingegraveerd.

In de Balzaal is een schouwspel te zien: Le Château de l’Amour (het kasteel van de liefde). Dit schouwspel beeld in drie beelden het verhaal van een jonkheer die zijn geliefde schaakt uit. Dit reliëf is uit één blok kalkzandsteen gehouwen.

Bezoekers kunnen ook een kijkje nemen in de verborgen kamers. Hier wordt het leven van het personeel van Kasteel de Haar in beeld gebracht.

  • Ontdek:

  • 2 video's

  • 10 foto's

  • 0 artikelen

Museuminfo

Kasteel De Haar – Collectie

Kasteel De Haar

Kasteellaan 1

3455 RR Haarzuilens

informatie@kasteeldehaar.nl

030-6778515

Openingstijden

Maandag: 11.00 – 17.00

Dinsdag: 11.00 – 17.00

Woensdag: 11.00 – 17.00

Donderdag: 11.00 – 17.00

Vrijdag: 11.00 – 17.00

Zaterdag: 11.00 – 17.00

Zondag: 11.00 – 17.00