Het Marinemuseum in 360

Bekijk de 1 minuut durende informatievideo

Het Marinemuseum in 360

Via deze video's is het Marinemuseum nu ook in 360 graden te bewonderen. Beleef de pronkstukken van het museum alsof u er zelf rondloopt.

Heeft u een virtual reality bril thuis? Met deze virtual reality video’s is het Marine Museum in 360 graden te bewonderen. Het museum uit Den Helder biedt een erg interactieve ervaring maar via virtual reality is dit nu ook te beleven vanuit de luie stoel. In plaats van belemmerd te worden door wat de camera allemaal gefilmd heeft, kan men met deze video’s rustig rondkijken en elk detail zien. De volgende pronkstukken van het museum zijn uitgelicht.

Brugschip:

In de video over het Brugschip krijgt u uitleg van een oud-marinier. Het schip beschikt over talloze technische snufjes die essentieel zijn voor goede oorlogsvoering. Het schip is van binnen te bekijken en biedt een unieke ervaring voor bezoekers die benieuwd zijn naar hoe een marinier zich op een oorlogsschip moet voelen.

Onderzeeboot:

Ook de ontzettend grote onderzeeboot is in 360 graden te bekijken. Via deze video krijgt u alle uitleg over dit vaartuig van een oud-matroos. Ontdek het verschil tussen onderzeeboot en een duikboot en hoe het interieur van een onderzeeboot eruit ziet.

Ramschip:

Dit ramschip, met een bijnaam als ‘de Schorpioen’, is iets wat je niet hoopt tegen te komen op open zee. De boot is namelijk gebouwd om in andere schepen te botsen zodat ze daarna makkelijker te verslaan.

Mijnenveger:

De naam van dit type boot verraadt al waarvoor het gebruikt wordt. Met een groot aantal mijnen aan boord moest deze boot er namelijk voor zorgen dat vijandige schepen na contact met de mijnen tot zinken gebracht werd.

Over het Marine Museum:

Het Marine Museum vertelt de geschiedenis van honderden jaren vaarwerk van Nederland. De marine is namelijk een essentieel onderdeel van de Nederlandse historie. Zo is bijvoorbeeld dankzij gewonnen zeeslagen door volkshelden zoals Michiel de Ruyter het voortbestaan van ons land verzekerd. In de expositie Zeeslag! wordt stilgestaan bij de de tocht naar Chatham in 1667 en de slag in de Javazee in 1942. Via originele objecten die omhoog gehaald zijn uit de scheepswrakken worden deze historische gebeurtenissen in beeld gebracht. Het contrast is namelijk groot. Waar de tocht naar Chatham erg succesvol was, verloren bij de slag in de Javazee honderden Nederlanders hun leven.

 

  • Ontdek:

  • 4 video's

  • 0 foto's

  • 0 artikelen

Museuminfo

Het Marinemuseum in 360

Marine Museum 
Hoofdgracht 3
1781 AA Den Helder (NH)
(0223) 65 75 34
Email

Openingstijden

Maandag: 10.00 – 17.00 uur
Dinsdag: 10.00 – 17.00 uur
Woensdag: 10.00 – 17.00 uur
Donderdag: 10.00 – 17.00 uur
Vrijdag: 10.00 – 17.00 uur
Zaterdag: 12.00 – 17.00 uur
Zondag: 12.00 – 17.00 uur