U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd
f

Het Marinemuseum in 360

| 12 oktober 2017 t/m

Commentaar (0)
0.0

Beoordeel als eerste
U dient ingelogd te zijn voordat u een beoordeling kan geven.

Inloggen    of    Registreren

0 reacties op "Het Marinemuseum in 360"

Geef een reactie

Het Marinemuseum in 360

Via deze video's is het Marinemuseum nu ook in 360 graden te bewonderen. Beleef de pronkstukken van het museum alsof u er zelf rondloopt.

Heeft u een virtual reality bril thuis? Met deze virtual reality video’s is het Marinemuseum in 360 graden te bewonderen. Het museum uit Den Helder biedt een interactieve ervaring maar via virtual reality is dit nu ook te beleven vanuit de luie stoel. In plaats van belemmerd te worden door wat de camera allemaal gefilmd heeft, kan men met deze video’s rustig rondkijken en elk detail zien. De video’s zijn ook online te bekijken of via de mobiel, de camera kan dan bewegen door je cursor of vinger te gebruiken. De volgende pronkstukken van het museum zijn uitgelicht.

Brughuis De Ruyter

In de video over het Brughuis van het geleide wapenfregat De Ruyter krijgt u uitleg van een oud-opvarende. Het schip beschikte in zijn varende tijd over talloze technische snufjes die essentieel zijn voor goede oorlogsvoering. Het brughuis is van binnen te bekijken en biedt een unieke ervaring voor bezoekers die benieuwd zijn naar de ervaringen van een marineman

Onderzeeboot Tonijn:

Ook de ontzettend grote onderzeeboot is in 360 graden te bekijken. Via deze video krijgt u alle uitleg over dit vaartuig van een oud-opvarende. Ontdek het verschil tussen onderzeeboot en een duikboot en bekijk het interieur van de onderzeeboot.

Ramschip Schorpioen:

Ramschip, ‘de Schorpioen’, is iets wat je niet hoopt tegen te komen op open zee. De boot is namelijk gebouwd om in andere schepen te botsen zodat ze daarna makkelijker te verslaan zijn.

Mijnenveger Abraham Crijnssen:

De stalen mijnenveger Abraman Crijnssen werd in 1936 gebouwd. Dit type schip werd zowel voor mijnen leggen als mijnenvegen gebruikt. Weinig schepen van de Koninklijke Marine hebben zo’n heroïsch verleden als dit schip. Tijdens de Tweede Wereldoorlog ontsnapte het gecamoufleerd als tropisch eiland aan de Japanners.

Over het Marinemuseum:

Het Marinemuseum vertelt de geschiedenis van honderden jaren oorlogsvaart van Nederland. De marine vormt een essentieel onderdeel van de Nederlandse historie. De marineschepen werden ingezet om de Nederlandse handel te kunnen beschermen. Tijdens de zeventiende eeuw leidde dat tot oorlogen met directe concurrenten zoals Engeland. In de expositie Zeeslag wordt stilgestaan bij de tocht naar Chatham in 1667, een glorieuze overwinning op de Engelsen. Een ander gedeelte van de tentoonstelling gaat over de slag in de Javazee in 1942. Via originele objecten die omhoog gehaald zijn uit de scheepswrakken worden deze historische gebeurtenissen in beeld gebracht. Het in Zeeslag getoonde contrast is groot. Waar de tocht naar Chatham erg succesvol was, verloren bij de slag in de Javazee honderden Nederlanders hun leven.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

  • Ontdek:

  • 4 video's

  • 0 foto's

  • 0 artikelen

Museuminfo

Het Marinemuseum in 360

Marine Museum 
Hoofdgracht 3
1781 AA Den Helder (NH)
(0223) 65 75 34
Email

Openingstijden

Maandag: 10.00 – 17.00 uur
Dinsdag: 10.00 – 17.00 uur
Woensdag: 10.00 – 17.00 uur
Donderdag: 10.00 – 17.00 uur
Vrijdag: 10.00 – 17.00 uur
Zaterdag: 10.00 – 17.00 uur
Zondag: 10.00 – 17.00 uur