U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd

| 07 oktober 2017 t/m 27 mei 2018

Commentaar (2)
0.0

Beoordeel als eerste
U dient ingelogd te zijn voordat u een beoordeling kan geven.

Inloggen    of    Registreren

2 reacties op "Hollandse meesters in de Hermitage"

1. JANBOTKE schreef:

Kunt u de muziek wat zachter zetten? Of misschien als optie toevoegen?

1. christineschering2 schreef:

Beste, het is helaas niet mogelijk om de muziek zachter te zetten voor de video. Ik hoop dat u even goed van de video kunt genieten.

07 oktober 2017 t/m 27 mei 2018

Er zijn op dit moment drie nieuwe tentoonstellingen te bewonderen in de Hermitage in Amsterdam. Neem alvast een voorproefje op Hollandse Meesters in de Gouden Eeuw, Hollanders van de Gouden Eeuw en Outsider Art Museum via deze video's van MuseumTV.

In de Hermitage in Amsterdam zijn op dit moment drie verschillende tentoonstellingen te bewonderen. Bezoekers kunnen hun hart ophalen bij de Hollandse Meesters in de Gouden Eeuw, Hollanders van de Gouden Eeuw en Outsider Art Museum: Nieuwe Meesters. Hollandse Meesters (27 mei) en Outsider Art Museum (28 mei) gingen in oktober van start en lopen nog tot volgend jaar. Hollanders van de Gouden Eeuw is sinds november 2014 geopend.

Hollandse Meesters in de Gouden Eeuw

In Hollandse Meesters in de Gouden Eeuw presenteert de Hermitage Amsterdam eindelijk alle schilderijen van Hollandse Meesters afkomstig uit het museum in Sint Petersburg. Dit museum heeft namelijk de grootste collectie van Hollandse schilderkunst buiten Nederland. De Keizersvleugel is nu dan ook gevuld met 63 schilderijen van 50 kunstenaars. Een unieke gelegenheid om al deze Nederlandse kunst voor het eerst in 350 jaar weer in eigen land te bewonderen.

Hollanders van de Gouden Eeuw

De expositie Hollanders van de Gouden Eeuw borduurt voort op hetzelfde thema door een zaal te vullen met groepsportretten uit de 17e eeuw. Deze gigantische schuttersstukken kunnen als de broertjes-en-zusjes van de Nachtwacht worden beschouwd. De schilderijen bieden een uniek perspectief in de hiërarchie van de Nederlandse samenleving. Op de stukken zijn namelijk mensen van allerlei rangen en standen te zien. Vanwege de omvang van de stukken waren deze nog nooit in zo’n compleet overzicht te bewonderen. Dit levert een imponerend beeld op waar al deze reusachtige schilderijen naast elkaar geplaatst staan. Het museum combineert deze portretten met hedendaagse groepsportretten van fotograaf Taco Anema. Het geeft zo een mooi overzicht van de verschillen tussen Nederlanders anno 2017 en Nederlanders uit de 17e eeuw. Zo zijn er namelijk nog steeds details uit de eeuwenoude kunst te zien die in onze samenleving voortleven.

Outsider Art Museum

Tot slot is er de tentoonstelling Outsider Art Museum. Met deze tentoonstelling geeft de Hermitage een podium aan talentvolle kunstenaars die op het punt van doorbreken staan. De tentoonstelling biedt vele verrassingen doordat de kunstenaars een creatieve en originele manier van kunst maken hebben. Op deze wijze bieden de Nieuwe Meesters bezoekers een ander perspectief op kunst.

Kijk voor meer informatie ook op de website.

• Ontdek:

• 2 video's