U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd
f

Havezate Mensinge

| 07 september 2018 t/m

Commentaar (0)
0.0

Beoordeel als eerste
U dient ingelogd te zijn voordat u een beoordeling kan geven.

Inloggen    of    Registreren

0 reacties op "Havezate Mensinge"

Geef een reactie

Havezate Mensinge

Ervaar hoe leven en wonen in een Drentse havezate er vroeger uitzag. Geniet van Havezate Mensinge, geheel ingericht met de oorspronkelijke inventaris.

Deze video’s zijn mede mogelijk gemaakt dankzij de Provincie Drenthe en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Geschiedenis

Het landgoed Mensinge kent een rijke historie, welke begint in 1381. Het Havezate landgoed was toen leengoed van de bisschop van Utrecht. Havezate Mensinge is in bezit geweest van veel families. De laatste familie die het landgoed in bezit had was de familie Kymmell. Bij een bezoekje aan het landgoed Mensinge maak je een reis door de eeuwen heen. Daarbij is het een van de boeiendste en bijzonderste erf goeden van Drenthe. Dit komt niet alleen door de ouderdom van het erfgoed maar ook door de unieke inventaris. Het museum Havezate Mensinge ligt ook erg mooi op loopafstand van de brink met als middelpunt de uit de 12e eeuw stammende Catharinakerk.

Unieke inventaris

Dit tot 1985 particulier bewoonde huis is een boeiend landgoed van Drenthe omdat zowel de omgeving als het huis en het interieur in goede staat bewaard zijn gebleven. Kom langs en bekijk de authentieke inventaris van het erfgoed van Havezate Mensing. De inventaris laat de rijke geschiedenis van de Havezate en haar bewoners zien. Neem een kijkje binnen en bewonder de monumentale kussenkast uit 1690. Bekijk een chaise longue in Empirestijl of bewonder de vele schilderijen, van familieportretten tot landschapsschilderijen. Ook is er een prachtige collectie porselein tentoongesteld. Bewonder de Chinese wijnpotten uit 1600 tot porselein uit de Kang Shi-periode. Naast deze bijzondere inventaris is er ook nog een koetshuis en een koetsierswoning te vinden.

Wandeling door het bos

Maak anders een heerlijke wandeling in het Mensingebos. Dwaal af en geniet van de adembenemende natuur. Bewonder de prachtige percelen eiken, beuken en dennen die worden afgewisseld met heide en verspreid liggende vennetjes. Perfecte plek om eventjes tot rust te komen en te genieten van niet alleen het erfgoed maar ook de natuur eromheen.

  • Ontdek:

  • 2 video's

  • 6 foto's

  • 0 artikelen

Museuminfo

Havezate Mensinge

Mensingheweg 1-7
9301 KA

Roden
050 – 501 50 30

info@mensinge.nl

mensinge.nl/

 

 

 

Openingstijden

Maandag: Gesloten
Dinsdag: Gesloten
Woensdag: 13.00-16.30
Donderdag: 13.00-16.30
Vrijdag: 13.00-16.30
Zaterdag: 13.00-16.30
Zondag: 13.00-16.30

Kijk voor uitzonderingen op de website van het museum.