U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd
f

Geschilderde Tuinen & Piet Oudolf Singer Prijs 2018

| 05 juni 2018 t/m 26 augustus 2018

Commentaar (0)
5.0

1 keer beoordeeld
U dient ingelogd te zijn voordat u een beoordeling kan geven.

Inloggen    of    Registreren

0 reacties op "Geschilderde Tuinen & Piet Oudolf Singer Prijs 2018"

Geef een reactie

Geschilderde Tuinen & Piet Oudolf Singer Prijs 2018

05 juni 2018 t/m 26 augustus 2018

Museum Singer Laren staat van de zomer volledig in het teken van de tuin. Bekijk meerdere werken van kunstenaars die de tuin centraal hebben gesteld en loop rond in de door Piet Oudolf ontworpen beeldentuin.

Geschilderde Tuinen

Als je een echte fan bent van de natuur, dan is deze zomer Singer Laren de perfecte plek om eens een kijkje te nemen. Er zijn namelijk twee tentoonstellingen, volledig ingericht met het thema ‘de tuin’, te bezoeken.

In de tentoonstelling Geschilderde Tuinen is precies dat te zien: geschilderde tuinen. Vanaf het einde van de 19e eeuw tot aan het begin van de Tweede Wereldoorlog waren veel kunstenaars geïnteresseerd in het afbeelden van tuinen. Een groot aantal van deze schilderijen is nu terug te zien in deze tentoonstelling in Singer Laren. De verschillende kunstenaars hadden uiteenlopende redenen om een tuin te schilderen. Sommigen vonden het leuk om mensen in de tuin te schilderen. Robert Graafland deed dit bijvoorbeeld in veel van zijn schilderijen. Daarnaast zijn sommige tuinen gewoon ontzettend mooi, en genoten de kunstenaars ervan om dit op het canvas vast te leggen. De explosies van kleur die kunstenaars als Claude Monet, Evert Pieters en Emil Nolde leveren, doen niets anders vermoeden. Ook vonden veel kunstenaars het gewoon leuk om hun eigen tuin te schilderen, net zoals nu veel mensen foto’s van hun tuin nemen.

Beeldentuin en Piet Oudolf

Singer Laren opent niet alleen binnen een tentoonstelling. Buiten kunnen bezoekers gratis een rondje lopen door de nieuw aangelegde beeldentuin, onderdeel van Piet Oudolf Singer Prijs 2018. De tuin is ontworpen door internationaal bekende tuinarchitect Piet Oudolf. Hij ontwierp eerder de Gardens of Remembrance ter herdenking van de slachtoffers van de aanslag op het World Trade Center in 2001. Ook nu trekt hij een hoop uit de kast. Het ontwerp is qua lijnen simplistisch, maar er worden meer dan honderd soorten bloemen gebruikt. De keuze van de bloemen zorgt ervoor dat de tuin met de seizoenen mee verandert en je misschien wel een paar keer moet langskomen om een volledig beeld van de beeldentuin te krijgen.

Binnen in Singer Laren is een hal ingericht waarin Piet Oudolf uitleg geeft bij de keuzes die hij heeft gemaakt voor de tuin. Naast de ontwerpen van de tuin van Singer Laren, is ook een overzicht van zijn overige werk te zien.

De tentoonstelling Geschilderde tuinen is nog tot eind augustus te bezichtigen. De beeldentuin blijft langer open en is gratis te bezoeken.

  • Ontdek:

  • 2 video's

  • 9 foto's

  • 1 artikelen

Museuminfo

Geschilderde Tuinen & Piet Oudolf Singer Prijs 2018

Museum Singer Laren

Oude Drift 1

1251 BS Laren

035 – 5393933

Openingstijden

Maandag: gesloten
Dinsdag: 11.00 – 17.00
Woensdag: 11.00 – 17.00
Donderdag: 11.00 – 17.00
Vrijdag: 11.00 – 17.00
Zaterdag: 11.00 – 17.00
Zondag: 11.00 – 17.00

De beeldentuin is al vanaf 10.00 geopend en sluit om 17.30