U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd
f

Frans Hals Museum – Collectie

| 27 november 2018 t/m

Commentaar (0)
0.0

Beoordeel als eerste
U dient ingelogd te zijn voordat u een beoordeling kan geven.

Inloggen    of    Registreren

0 reacties op "Frans Hals Museum – Collectie"

Geef een reactie

Frans Hals Museum – Collectie

Frans Hals is vergeleken met andere schilders nogal al een mysterie. Er zijn maar een paar feiten over hem bekend. Gelukkig is er wel veel werk van deze Hollandse meester te zien in het Frans Hals Museum.

Verhuisd naar Haarlem

Waar en wanneer Frans Hals precies geboren is, is niet bekend. Wat we wel over hem weten is dat hij op jonge leeftijd naar Haarlem verhuisde met zijn ouders. Hier ging hij in de leer bij een oude meester en zette later ook een eigen atelier op. Binnen Haarlem is hij wel eens verhuisd, maar de stad heeft hij niet vaak verlaten.

 

Het werk van Frans Hals

De schilderstijl van Frans Hals was anders dan die van zijn tijdgenoten. Hij gebruikte ruwe penseelstreken, en schilderde erg los. Wanneer je dicht bij zijn werk staat, lijkt het soms een chaos. Maar wanneer je een stapje terugneemt, dan lijkt het werk erg realistisch. Frans Hals kreeg in de 17eeeuw de prestigieuze opdracht om de schutterij te schilderen. Ook dit deed hij gewoon op zijn eigen manier. Dit werk is te zien in het Frans Hals Museum in Haarlem. Wat er vooral aan opvalt is dat het erg realistisch en hedendaags lijkt, alsof het een fotomoment was. Dus wanneer je in het museum bent, neem dan goed de tijd om naar dit werk te kijken. En ontdek verschillende details, zoals sommige blikken die je strak aankijken.

Ben je benieuwd naar het werk van Frans Hals? Breng dan eens een bezoek aan het Frans Hals Museum in Haarlem, waar veel van zijn werken te zien zijn!

  • Ontdek:

  • 2 video's

  • 11 foto's

  • 0 artikelen

Museuminfo

Frans Hals Museum – Collectie

HOF
Groot Heiligland 62
2011 ES

Haarlem

HAL
Grote Markt 16
2011 RD

Haarlem

023-5115775
meet@franshalsmuseum.nl

Openingstijden

Maandag: Gesloten

Dinsdag: 11.00-17.00

Woensdag: 11.00-17.00

Donderdag: 11.00-17.00

Vrijdag: 11.00-17.00

Zaterdag: 11.00-17.00

Zondag: 12.00-17.00