U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd

| 16 december 2018 t/m 05 mei 2019

Commentaar (0)
5.0

1 keer beoordeeld
U dient ingelogd te zijn voordat u een beoordeling kan geven.

Inloggen    of    Registreren

0 reacties op "Drents Museum ‘Nubië – Land van de Zwarte Farao’s’"

16 december 2018 t/m 05 mei 2019

Maak kennis met de Zwarte Farao tijdens een reis door Nubië in de tentoonstelling 'Nubië - Land van de Zwarte Farao'. Hier ontdek je de Nubische cultuur en haar geheimen.

Ontdek het oude Nubië in de tentoonstelling ‘Nubië – Land van de Zwarte Farao’s’ in het Drents Museum. Hier vind je een prachtige collectie aan Nubische objecten die je mee de geschiedenis in nemen.

Dankzij het Museum of Fine Arts in Boston is de tentoonstelling nu te zien in het Drents Museum. Maar liefst 300 objecten uit de Nubische collectie van het Museum of Fine Arts in Boston zijn tijdens deze tentoonstelling te bewonderen. Deze indrukwekkende voorwerpen uit de periode van 2400 v. Chr. tot circa 350 na Chr. vertellen het verhaal van de haat-liefdeverhouding tussen het oude Egypte en de Nubiërs.

Zwarte Farao’s

De geschiedenis van het Nubische gebied was nauw verbonden met die van de Egyptische farao’s. In de tentoonstelling wordt de tijd tussen 2400 v. Chr. tot circa 350 na Chr. uitgelicht. De periode van 750 en 664 v.Chr. staat centraal. In deze periode veroverden de Nubiërs zelf Egypte en regeerde de Zwarte Farao over het rijk. Ook kom je erachter waarom de geschiedenis van het Nubische gebied zo nauw gekoppeld is aan die van de Egyptische cultuur. En waarom de Nubische farao’s, Zwarte Farao’s genoemd werden.

Ontdek de mysterieuze collectie

Naast de heersende Zwarte Farao’s, kun je ook het mysterie van het Oude Nubië komen ontdekken. Dit verhaal wordt verteld door de 300 objecten die nu in het Drents Museum te zien zijn.
Tot de topstukken behoren de vondsten uit de piramide van koning Taharqa, waaronder 60 shawabti’s. Dit zijn beeldjes in de vorm van een mummie, die functioneerden als dienaar van de overledenen in het hiernamaals.

Naast deze bijzondere ontdekkingen zijn er nog veel meer dingen te ontdekken in de tentoonstelling. Bijvoorbeeld de prachtige gouden sieraden van de Nubische koninginnen uit andere Nubische piramiden. Kom de tentoonstelling bewonderen in het Drents Museum en ontdek alle geheimen van Nubië. De tentoonstelling is te zien van 16 december 2018 tot 5 mei 2019.

• Ontdek:

• 1 video's