U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd

| 02 februari 2019 t/m 25 augustus 2019

Commentaar (0)
5.0

1 keer beoordeeld
U dient ingelogd te zijn voordat u een beoordeling kan geven.

Inloggen    of    Registreren

0 reacties op "De schatkamer! – Meesterwerken uit de Hermitage"

02 februari 2019 t/m 25 augustus 2019

In 'De schatkamer! – Meesterwerken uit de Hermitage' wordt teruggekeken op 25.000 jaar kunstgeschiedenis. Bewonder hier meer dan 200 werken van wereldberoemde meesters uit de oude collecties van de tsaren.

De nieuwe tentoonstelling van de Hermitage Amsterdam is de start van het feestelijke jubileumjaar. Tien jaar geleden opende het museum namelijk op de huidige locatie aan de Amstel. Het jubileumjaar bestaat uit allerlei activiteiten, samenwerkingen en tentoonstellingen, waaronder de tentoonstelling De schatkamer! – Meesterwerken uit de Hermitage.

De schatkamer! – Meesterwerken uit de Hermitage laat, zoals de naam al verklapt, meesterwerken zien. Het gaat om ruim 200 werken vanuit de prehistorie tot en met de 21eeuw. Sta oog in oog met werken van wereldbekende kunstenaars als Da Vinci, Bernini, Matisse, en Rembrandt. Maar ook hedendaagse kunst komt aan bod in de tentoonstelling.

Confrontaties

In het eerste deel van de tentoonstelling ‘battlen’ steeds twee werken tegen elkaar uit verschillende tijden, culturen en stromingen. Neem vooral de tijd om alle details te spotten en het verhaal achter het werk te vinden. Met de opstelling van deze zaal nodigt de Hermitage uit om buiten de gebaande paden te denken. Binnen de kunstgeschiedenis staat niks vast: de ene betekenis of mening is niet beter of meer waard dan de andere. De verrassende opstelling van telkens twee sets confronteert de bezoeker met kunst uit diverse tijden en culturen. De sets laten de overeenkomsten of juist de verschillen zien. Dit levert een spannende dynamiek op waarbij steeds weer iets nieuws te ontdekken valt, zelfs bij kunst die allang bekend is.

Willekeur

In de kabinetten van de Hermitage beland je van de ene cultuur in de andere en maak je kennis met allerlei kunstvormen. Na de Siberische kunst word je onder andere meegevoerd naar de Griekse en Romeinse kunst om vervolgens werken te zien uit Rusland en Azië. In de oriëntaalse kabinetten is onder andere vroeg-islamitische kunst uit Syrië, Iran en Centraal-Azië en een Sogdische wandschildering uit Penjikent te zien. Ook wordt een kabinet gewijd aan een van de meest bijzondere interieurs van het Winterpaleis, de negentiende-eeuwse Malachietkamer. Het vertrek was ooit onderdeel van Sint-Joriszaal, de audiëntiezaal van de tsaar. Tevens zie je werken van hedendaagse kunstenaars, wapens, harnassen en boeken.

Crash course kunstgeschiedenis

Meer weten over kunst? Doe dan op de dinsdagen mee met de spoedcursus die de Vrije Academie aanbiedt. Leer meer over kunstenaars, kunstwerken, stijlen en perioden. Bezoek na de cursus ‘De schatkamer! – Meesterwerken uit de Hermitage’ met net wat meer kennis.

Genieten van muziek

Op de zondagen kun je in het voorjaar genieten van prachtige klassieke concerten. Luister onder andere naar opzwepende ritmes en melancholische melodieën waarmee je je in de Balkan waant of muziek geschreven door belangrijke vrouwen uit de muziekgeschiedenis. In de zomer beleef je in de binnentuin van het museum jazz optredens door studenten van het Conservatorium van Amsterdam.

Rondleiding in gebarentaal

Voor dove en slechthorende bezoekers organiseert de Hermitage Amsterdam op enkele zaterdagen rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal.

Op de website van de Hermitage zijn de data van bovenstaande activiteiten te vinden. Alle activiteiten zijn gratis, maar van te voren aanmelden is wel noodzakelijk!

Je hebt nog tot en met 25 augustus 2019 de tijd om je onder te dompelen in een heus paradijs van meesterwerken!

• Ontdek:

• 2 video's