U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd

| 05 april 2018 t/m

Commentaar (0)
4.1

3 keer beoordeeld
U dient ingelogd te zijn voordat u een beoordeling kan geven.

Inloggen    of    Registreren

0 reacties op "De collectie van Het Vreeswijks Museum en Museumwerf Vreeswijk"

De collectie van Het Vreeswijks Museum en Museumwerf Vreeswijk

In het Vreeswijks Museum leer je over de geschiedenis en de inwoners van Vreeswijk. Terwijl je in Museumwerf Vreeswijk veel te weten komt over de scheepvaart in het dorp.

Vreeswijks Museum en Museumwerf Vreeswijk

Vreeswijk is een schippersdorp uit de geschiedenis. In deze twee dicht bij elkaar gelegen musea leer je alles over de bewoners van Vreeswijk. In de oude scheepswerf van Museumwerf Vreeswijk wordt het verhaal verteld over de geschiedenis van de scheepvaart.

Uit de collectie van  het Vreeswijks Museum komen oude foto’s van burgers. Ook zijn er oude voorwerpen die toentertijd werden gebruikt. Zo leer je hoe de mensen vroeger leefden in Vreeswijk. Er is ook een nagemaakt winkeltje te vinden, wat producten laat zien die in de historie verkocht werden.

Het Museumwerf is gevestigd in een werkende scheepswerf! Hier kom je van alles te weten over de binnenvaart van het dorp Vreeswijk. Je leert hier hoe Vreeswijk profiteerde via zandwinning en het transport daarvan.

Bezoek voor meer informatie de website van Museumwerf Vreeswijk en de website van het Vreeswijks Museum.

• Ontdek:

• 2 video's