U bent succesvol ingelogd
U bent succesvol geregistreerd en direct ingelogd

| 11 april 2019 t/m

Commentaar (0)
0.0

Beoordeel als eerste
U dient ingelogd te zijn voordat u een beoordeling kan geven.

Inloggen    of    Registreren

0 reacties op "De collectie van De Karstenhoeve"

De collectie van De Karstenhoeve

In Museumboerderij De Karstenhoeve in Ruinerwold vind je een grote collectie gebruiksvoorwerpen, kleding, huisvlijt en landbouwwerktuigen uit 1900.

Ontdek De Karstenhoeve

De museumboerderij laat het leven op de boerderij zien rond 1900. De boerderij stamt uit 1680. Een groot deel van De Karstenhoeve verkeert nog in originele staat. In het voorhuis stap je binnen in een keuken zoals deze in 1900 eruit zag. Loop door de keuken en ontdek de weckpotten met voedselvoorraden in de kelder. Dwaal door de opkamer en zie bedstedes van dichtbij. In de pronkkamer is een kabinet te vinden met een grote collectie linnengoed. Breng een bezoek aan de zolder en ontdek de wisselende tentoonstellingen. De schuur van de museumboerderij staat vol met oude landbouwmachines en boerenwagens. Naast dat het museum de geschiedenis van Ruinerwold vertelt, zijn er ook veel spreekwoorden en gezegdes die afstammen van de boerderij te ontdekken.

Waar komt de naam vandaan?

De boerderij is gebouwd door de familie Karsten en is tot 1841 in het bezit geweest van deze rijke familie. In het haarstedenregister wordt de boerderij met de familie Karsten in verband gebracht vanaf 1742. Destijds werd ‘Karsten’ anders geschreven, namelijk als Kerziens/Carsijns/Carstens.

Altijd al meer willen weten over het boerenleven rondom 1900? Kom dan naar Ruinerwold en breng een bezoek aan Museumboerderij De Karstenhoeve.

• Ontdek:

• 2 video's